HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Candy Crush oynarken, baş parmak tendonunu yırttı

ABD'nin California eyaletinde adı açıklanmayan 29 yaşındaki bir adamın cep telefonunda sürekli Candy Crush oynarken baş parmağı tendonunu yırttığı ancak bunu fark etmediği ortaya çıktı.

Candy Crush oynarken, baş parmak tendonunu yırttı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde adı açıklanmayan 29 yaşındaki bir adamın cep telefonunda sürekli Candy Crush oynarken baş parmağı tendonunu yırttığı ancak bunu fark etmediği ortaya çıktı. Bu kişi, yaklaşık iki aydır gün boyu Candy Crush oynadığını söyledi.

Doktorlar bu durumun çok uzun süre video oyunları oynayan kişilerin bağımlı olabileceklerini ya da kendilerini sakatlayabileceklerini gösterdiğini söylüyor.

'Dijital ağrı kesici'

JEMA Internal Medicine adlı tıp dergisinde yer alan makaleye göre, sağ elini kullanan söz konusu kişi parmağında kronik ağrı olduğu şikayetiyle hastaneye geldi ve Candy Crush'a başladıktan sonra parmağını oynatamadığını söyledi. Muayanede baş parmak tendonunun yırtıldığı ve amaliyet gerektiği ortaya çıktı.

Makaleye göre bu durum, video oyunlarının özellikle aşırı oynandığı zamanlarda acı duyulmasını engellediğine işaret ediyor. Dergideki makaleyi kaleme alan uzmanlardan Dr Andrew Doan, "Bazı video oyunları dijital ağrı kesici etkisi yapabilir" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler