HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Canlı bomba intihar saldırısından önce Facebook'ta bunu paylaşmış

New York'taki ana otobüs terminalinde korkulu dakikalar yaşatan Akayed Ullah, intihar saldırısı girişiminde bulunmadan önce Facebook'ta ''Trump ulusunu korumakta başarısız oldun'' mesajını paylaşmış. İfadesinde ''IŞİD için yaptım'' diyen Bangladeşli zanlı, 'terör destek ve terör tehdinde bulunmakla' suçlandı.

ABD'nin New York kentindeki ana otobüs terminalinde düzenlenen bombalı saldırının zanlısı Akayed Ullah'a 'terör suçlaması' yöneltildi. 27 yaşındaki Bangladeşli göçmen Akayed Ullah vücuduna sarılı bomba düzeneğinin patlaması sonucu ağır yaralanırken üç kişi de hafif yaralar almıştı.

RADARA YAKALANMAMIŞ

New York Polisi, Ullah'a, 'suç işlemek amacıyla silah bulundurmak, terör eylemlerine destek vermek ve terör tehdinde bulunmak' suçlamaları yöneltildiğini duyurdu. Polis, tek başına hareket ettiğini söylediği Ullah'ın Brooklyn semtindeki evinde arama yaptı. Aramada bulunan pasaportun içinden ''Öfke içinde kudurarak öl Amerika'' yazısı çıktı. New York Polisi İstihbarat ve Terörle Mücadele birimi Müdür Yardımcısı John Miller, Ullah'ın mali sıkıntı içinde olduğuna dair işaret bulunmadığını ve polisin ya da FBI'ın izleme listesinde yer almadığını belirtti.

NOEL IŞIKLANDIRMA KABLOLARIYLA

Savcılık belgelerine göre Ullah, verdiği ifadede, bombayı evde bizzat yaptığını, Noel ışıklandırma kablolarını da kullandığını, mekanizmayı vücuduna cırt cırtla yapıştırdığını anlattı. Eylemi IŞİD için yaptığını ve ABD'nin Irak-Suriye'de IŞİD'e yönelik saldırılarına tepki olarak harekete geçtiğini itiraf etti.

TRUMP'IN İMZA SÖZLERİNDEN

Avrupa'daki Noel saldırılarından etkilendiğini ve metro duvarlarında Noel kutlaması posterleri gördükten sonra otobüs terminalini hedef aldığını anlatan Ullah'ın ''IŞİD için yaptım'' dediği saldırıdan hemen önce Facebook'ta ''Trump ulusunu korumakta başarısız oldun'' mesajını paylaştığı ortaya çıktı. ABD Başkanı Donald Trump'ın en çok kullandığı sözlerden biri ''Başarısız oldun''.

BANGLADEŞ'TEKİ EŞİ SORGULANDI

Bangladeş'in Chittagong kentinden gelen Ullah annesi, babası ve kardeşleriyle birlikte 2011'de göçmen vizesiyle ABD'ye giriş yaptı. Bangladeş, ABD Başkanı Donald Trump'ın seyahat yasağı koyduğu ülkelerden biri değil. Bangladeş'te sabıka kaydı bulunmayan, Brooklyn semtinde yaşayan ve ABD'de oturum hakkına sahip olan Ullah, son olarak 8 Eylül'de giriş yaptığı Bangladeş'te 6 hafta kaldı. Elektrikçilik yapan erkek kardeşiyle birlikte yaşayan Ullah'ın eşi ve çocukları ise hayatlarına Bangladeş'te devam ediyor. Bangladeş polisi, eşi ve onun yakınlarını sorguladıklarını duyurdu.


En Çok Aranan Haberler