HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu: ABD’nin bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD’nin önceki dönemde yaptığı bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD’nin önceki dönemde yaptığı bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz. İki öncelikli beklentimiz var. Birincisi, FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin bir an önce ülkemize iade edilmesidir. İkincisi de YPG ile işbirliğine son verilmesidir" dedi.

Çavuşoğlu ve 9'uncu Büyükelçiler Konferansı için Ankara'da bulunan büyükelçiler Anıtkabir'i ziyaret etti. Çavuşoğlu ve beraberindeki büyükelçilerden oluşan heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan Çavuşoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Çavuşoğlu, "Geçtiğimiz yılın 15 Temmuz günü milletimizin kahramanca duruşu sayesinde yenilgiye uğrattığımız büyük ihanet, ülkemizi ilerleyişinden geri döndürememiştir. Dışişleri Bakanlığı camiası olarak yurdumuzda ve dünyada barış, refah ve istikrar ilkesi yönünde canla, başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

'ABD, PKK'NIN UZANTISI OLAN YPG İLE İŞBİRLİĞİNE SON VERMELİDİR'

Çavuşoğlu, 9. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "ABD'nin önceki dönemde yaptığı bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz. İki öncelikli beklentimiz var. Birincisi, FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin bir an önce ülkemize iade edilmesidir. İkincisi de PKK'nın uzantısı olan YPG ile işbirliğine son verilmesidir." dedi. Çavuşoğlu, "PKK'nın, Irak'ta yıllardır işgal ettiği alanları genişletmesine ve Kandil benzeri bir alan tesis etmesine seyirci kalmayacağımızı bir kez daha vurguluyorum" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler