HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu: Başbakan Yıldırım, Putin ve Medvedev ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitriy Medvedev ile görüşeceğini duyurdu.

Çavuşoğlu: Başbakan Yıldırım, Putin ve Medvedev ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitriy Medvedev ile görüşeceğini açıkladı.

Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu 5. Toplantısı, Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov eş başkanlığında yapıldı. İki ülke bakanları 2017-2018 Yılları İstişareler Eylem Planı'nı da imzaladı.

"UÇAK DÜŞÜRME HADİSESİNDEN ÖNCEKİ DÖNEM, SONRAKİ DÖNEMİ KONUŞMAK İSTEMİYORUZ"

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından, düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, gelecek hafta Başbakan Binali Yıldırım'ın Moskova'yı ziyaret ederek Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini anımsatarak, "Amacımız iki ülke arasındaki ilişkileri eskisinden daha öteye götürmek, daha derinleştirmek ve her alanda iş birliğimizi güçlendirmek. Biz artık, 'Uçak düşürme hadisesinden önceki dönem, sonraki dönem', bunları konuşmak istemiyoruz" dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler