HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu Körfez ülkelerinin Büyükelçileri ile Katar krizini görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) büyükelçileri ve Bahreyn maslahatgüzarı ile görüşerek Körfez bölgesindeki gelişmeleri ele aldı. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre Çavuşoğlu bu sabah Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji, BAE'nin Ankara Büyükelçisi Khalifa Shaheen Al-Marar ve Bahreyn Maslahatgüzarı Komail Ahmed ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu Körfez ülkelerinin Büyükelçileri ile Katar krizini görüştü

Görüşmede Körfez bölgesindeki son gelişmelerin ele alındığını belirten kaynaklar, Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin uluslararası toplumun beklentilerini dile getirdiğini ve yaptığı temaslara değindiğini belirtti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın aralarında bulunduğu Körfez ülkeleri geçen hafta Katar'la diplomatik ilişkilerini keserek bu ülkeye yönelik bazı yaptırımlar açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan krizin çözümü için telefon diplomasisi başlatmış, hafta sonunda Bahreyn dışişleri bakanı ile de İstanbul'da görüşmüştü. Kabulle ilgili görüntü ve fotolar AA tartından geçilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler