HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya sert yanıt: Popülizmin gözü kör olsun!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın 'Türkiye'nin AB müzakereleri'ne ilişkin açıklamasının ardından "Almanya'nın bu çizgisinden dönmesi lazım. Türkiye ile fasıl açılmazsa Almanya'nın kari ne. Avrupa populist siyasetten kurtulmalı" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı, seçimlerin yaklaştığı Almanya'dan yükselen Türkiye karşıtı açıklamaları "Türkiye ile Almanya'nın ilişilerinin iyi olması iki tarafın yararınadır. İşte popülizmin gözü kör olsun. Umarım tevessül ettikleri yoldan dönerler. Halka vaatler yerine popülizme kayıyorlar" sözleriyle değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Avrupa popülist siyasetten kurtulmalı. Esas Avrupa'nın değerlerinden uzaklaşanlar bunlar. Avrupa 2. Dünya Savaşı öncesi değerlere dönüyor. Almanya'nın bu çizgiye gelmemesi lazımdı. Türkiye ile Almanya'nın ilişilerinin iyi olması iki tarafın yararınadır. İşte popülizmin gözü kör olsun. Umarım tevessül ettikleri yoldan dönerler. Halka vaatler yerine popülizme kayıyorlar.

- Cumhurbaşkanımız Myanmar lideriyle görüşecek. Bu yöndeki çabalarımız devam edecek. Niye sesinizi yükseltemiyorsunuz? Oy kaybedeceklerinden korkuyorlar. Bu sözlerim Müslüman ülkeler için de geçerli.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler