HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu'ndan son dakika göç anlaşması açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Hollanda kriziyle ilgili son dakika bir açıklama geldi. Çavuşoğlu, "Avrupa Birliği ile göç anlaşmasını iptal edebiliriz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'nın skandal kararına işaret ederek, "Şartlar yerine gelmezse yaptırımların devamı gelir. Göç anlaşmasını iptal edebiliriz." dedi.

24 TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Gidemememizin sebebini sordum sebep seçimler mi dedim o zaman seçimlerden sonra geleyim ona da garanti veremem dediler. Hollanda Başbakanı dürüst bir adam değil, ben onu adam zannediyordum ama adam değil, siyasetçi önce dürüst olacak. Rasyonel bir cevapları yok ve şu anki söylemlerinde de dürüst değiller.

"YAPTIRIMLARIN DEVAMI GELECEK"

Biz medeni bir ülkeyiz. Onlar gibi faşist bir yönetim yok bizde. Orada kraldan çok kralcı Müslüman bir belediye başkanı var ona insan ve Müslüman demeye zorlanıyoruz. Neler olacağı konusunu değerlendirip ona göre adım atarız ama yaptırımların devamı gelecek. Bana Hollanda'nın yaptığı 'kabul edilemez' diyen insanlar, Hollanda'ya destek verdiğini açıkladı, bu ikiyüzlülüktür.

"BÖYLE GİDERSE AB DAĞILACAK"

Avrupa'nın bugün görülebilen en büyük kabusu artan ırkçılık, Avrupa'yı felakete götürüyorlar. AB böyle giderse zaten dağılacak. Artık AB bu anlayışla zorlamalarla sürdüremez. Küçülür 3-5 ülke kalır ama böyle olmaz. Türkiye'siz AB küresel bir güç olamaz. Kabul ettikleri tek şey Türkiye çok güçlü girerse dengeleri bozar.

"BATI ÜLKELERİ 'HAYIR' ÇIKSIN İSTİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun "Oyun oynuyorsunuz" sözü utanç verici. Batı ülkeleri referandumda 'hayır' çıksın istiyor. Onların hatalarını söyleyebilen tek kişi Erdoğan. Dolayısıyla onun şahsında birleştiriyorlar tüm Türk ve İslam karşıtlığını. Avrupa'da, krallıklarda yargı elden gitmiyor da, Türkiye'de 4 üyeyi Cumhurbaşkanı atıyor diye mi tek adamlık oluyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi istikrarı güçlendirir.

"GERÇEKLERDEN RAHATSIZ OLUYORLAR"

AB ülkeleri polis ve istihbaratla üzerimize geliyor. Gerçekleri yüzlerine vurduğumuz zaman rahatsız oluyorlar. 2004 yılında da 'kalkın gidiyoruz' diyen Erdoğan. 14 Kasım 2004'te 'hadi gidiyoruz' dediğinde de arkasından koşup geldiler.

"YÜZDE 60-63 ORANINDA 'EVET' BEKLİYORUM"

Alanda durum çok iyi gittiğim her yerde atmosfer müthiş. Bu 18 maddede hiç kimsenin hayır diyeceği bir şey yok. Yüzde 60-63 oranında evet çıkmasını bekliyorum. Arazide de durum iyi ankette de durum iyi."


En Çok Aranan Haberler