HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cerablus operasyonuna İran'dan ilk resmi tepki

Türkiye'nin Cerablus'a yönelik başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin İran'dan ilk resmi açıklama, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Kasimi'den geldi.

Cerablus operasyonuna İran'dan ilk resmi tepki

Türkiye'nin Cerablus'a yönelik başlattığı askeri hareket konusunda uzun süre sessiz kalan İran'dan ilk resmi açıklama geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, askeri harekâtın Şam yönetimiyle koordineli olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Kasımi, "Suriye topraklarındaki terörist gruplarla mücadele, uluslararası hukukun temel ilkelerinden biri olan o ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı gösterilerek merkezi yönetimle koordineli şekilde yapılmalı" diye konuştu.

İranlı Sözcü, "İran olarak terörizmle mücadelenin uluslararası bir yükümlülük olduğunu ve bu menfur olguya karşı bölge ülkelerinin ortak işbirliği içinde olmaları gerektiğine inanıyoruz" dedi.

PYD'den Türkiye'ye 'Cerablus' tehdidi

PYD kontrolündeki Cerablus Askeri Meclisi, TSK ve ÖSO'nun Cerablus'un güneyine yönelmesi durumunda müdahale edeceğini açıkladı.

Terör örgütü PYD’nin bileşenlerinden olduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bağlı Cerablus Askeri Meclisi'nden Armanc Cerablus, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteklediği ÖSO ile aralarında üç kilometrelik bir mesafe olduğunu ve ÖSO'nun Amarinah köyünün güneyine geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre Cerablus, ÖSO'nun Cerablus’un güneyindeki Alşamal köyüne ulaştığını ifade etti. Cerablus Askeri Meclisi militanlarının bu noktaya üç kilometre uzaklıktaki Amarinah köyünde bulunduğunu söyleyen Cerablus, Türk ordusu ve ÖSO'nun bu noktadan güneye geçmelerine izin vermeyeceklerini söyleyerek küstah tehditler savurdu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler