HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP heyeti Almanya'da inanç kurumlarını ziyaret ediyor

Almanya'da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, inanç kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor.

CHP heyeti Almanya'da inanç kurumlarını ziyaret ediyor

KÖLN,(Almanya),(DHA) - Almanya'da temaslarda bulunan CHP heyetinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siyasi Başdanışmanı Dr. Rasim Bölücek, Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Tekin Bingöl ile İstanbul Esenyurt Eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan bulunuyor. Heyet 4 gün sürecek Almanya temaslarının ilk gününde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ni (DİTİB) ziyaret etti. Burada DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu ile görüşen CHP'liler daha sonra DİTİB Merkez Camisi inşaatını gezdiler. CHP heyeti cuma günü ve haftasonu Alevi kurumlarını, Türkiye kökenli Hristiyan cemaatlerin kiliseleri ile bazı hemşeri derneklerini ziyaret ederek talep ve sorunları dinleyecek.

SIK SIK AVRUPA'DA OLACAĞIZ

Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Tekin Bingöl, DİTİB ziyareti sonrasında şu açıklamayı yaptı: "2015 seçimleri çerçevesinde Avrupa'daki birliklerimiz ve derneklerimizle yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Burada inanç kuruluşları ve STK'lar ile düşünce alışverişinde bulunuyoruz. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın sorunları konusunda tespitler yaparak bunların çözümleri konusunda neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Bundan sonra CHP, Avrupa ve dünyanın her tarafında sık sık olacak. Zaten örgütlenme çalışmalarımızı çok yoğun şekilde sürdürüyoruz. Avrupa'nın bir çok ülkesinde örgütlendik. Avrupa'da yaşayan yurttaşlarımızın ciddi sorunları var. Göçün 50. yılını geride bıraktık, ama sorunlar dağ gibi yerli yerinde duruyor. Maalesef sağ iktidarlar bu sorunlarla hiçbir zaman ilgilenmediler. Sadece küçük çözümler önerildi. Vize sorunundan harçlara, çifte vatandaşlıktan emekliliğe kadar sorunlar bir yumak halinde yurttaşlarımızın önünde duruyor. Bu da, iktidarların yurtdışındaki vatandaşlarımıza kaşı ne kadar duyarsız olduğunu gösteriyor."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler