HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CIA Başkanı Pompeo Türkiye'ye geliyor

CIA Başkanı Mike Pompeo Türkiye'ye geliyor. İşte CIA Başkanı'nın Türkiye ziyaretiyle ilgili son dakika haberin detayları...

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'in başkanı Mike Pompeo'nun yarın Ankara'da olacağını duyurdu.

Trump'ın kısa süre önce CIA başkanlığına atadığı eski Kansas senatörü Mike Pompeo'nun ilk yurt dışı ziyaretini yarın Türkiye'ye gerçekleştireceği, ziyaret kapsamında Türk yetkililerle PYD ve FETÖ başta olmak üzere gündem maddelerini istişare edeceği öğrenildi.

Öte yandan, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede ABD'nin PYD'ye destek vermemesi gerektiğini belirttiği ve iki liderin El Bab ve Rakka'da birlikte hareket edilmesi konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Trump'ın başkanlık görevine gelmesinin ardından iki lider ilk görüşmelerini dün gece telefonla gerçekleştirmişti.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren cumhurbaşkanlığı kaynakları telefon görüşmesinin "son derece olumlu ve samimi bir atmosferde" geçtiğini belirterek görüşmede "terörden arındırılmış güvenli bölge, mülteci krizi ve terörle mücadele" başlıklarının gündeme geldiğini belirtti.

Erdoğan'ın görüşmede PKK ile mücadelenin önemine dikkat çektiğini ve ABD'nin PYD/YPG'ye destek vermemesi gerektiğini söylediğini belirten kaynaklar, iki liderin "El Bab ve Rakka'da birlikte hareket edilmesi konusunda mutabık kaldığını duyurdu ve iki liderin en kısa zamanda görüşmek konusunda mutabık kaldığını açıkladı.

Trump'a başkanlık görevinde başarılar dileyen Erdoğan, ABD'nin yeni dönemde "FETÖ ile mücadelede" Türkiye’nin yanında olmasını beklediğini de söyledi.

CIA DİREKTÖRÜ MIKE POMPEO KİMDİR?

Donald Trump, Kansas eyaletinden Temsilciler Meclisi üyesi Mike Pompeo’yu, Amerikan Merkezi İstihbarat Dairesi CIA başkanlığına aday göstermişti.

Deneyimli Kongre üyesi Pompeo, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda görev yapmış. Pompeo ayrıca 2012 yılında Libya’nın Bingazi kentinde düzenlenen ve Amerikan büyükelçisi dahil birçok diplomatın ölümüne neden olan saldırıyı soruşturmak için kurulan komisyonun da en önemli üyelerinden biri.

West Point Askeri Akademisi’nden birincilikle mezun olan Pompeo, Donald Trump’ın geçiş süreci ekibinin yaptığı açıklamaya göre Ordu’da süvari birliğinde görev yaptı. Mike Pompeo, Kongre internet sitesine göreyse Berlin Duvarı yıkılmadan önce Demir Perde’de devriye görevi yürüttü.

Donald Trump ise yaptığı açıklamada, “Mike Pompeo, ülkemize onurla hizmet etmiş, hayatını, vatandaşlarımızın güvenliği için savaşarak geçirmiştir. Kendisi, Amerika ve müttefiklerinin güvenliğini sağlayan istihbarat toplumunun yılmaz lideri olacaktır” şeklinde konuştu.

Pompeo, ordudan ayrıldıktan sonra Harvard Üniversitesi’nden hukuk derecesi aldı ve Harvard Law Review adlı hukuk dergisinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Kısa bir süre avukat olarak çalışan Pompeo, daha sonra askeri uçaklar için parça üreten Thayer Aerospace firmasını kurdu.

Pompeo, 2010 yılında Kongre üyeliğine seçilmeden önce, petrol yataklarında kullanılan teçhizatı üreten Sentry International adlı firmanın yöneticiliğini yaptı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler