HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CIA Esad'ı doğruladı

CIA, "Esad’ın kimyasal kullandığı yönündeki istihbarat hiç de güçlü değil, ‘not a slam dunk’, yani ‘smaç basket değil’" deyince, dün başlaması beklenen operasyon bir hafta ertelendi.

CIA Esad'ı doğruladı

Suriye’deki kimyasal saldırının ardından hem İngiltere Başbakanı David Cameron hem de ABD Başkanı Barack Obama olayın hemen ardından yaptıkları açıklamalarda Suriye yönetimini sorumlu tuttu ve bu tezi destekleyecek istihbarat bilgilerine sahip olduklarını da ilan etti.

Liderler köşeye sıkıştı Ancak dün AP ajansına isim vermeden konuşan ABD’li istihbaratçılar, ‘Elimizdeki istihbarat hiç de güçlü değil’ (not a slam dunk ‘smaç basket değil’) diyerek liderleri köşeye sıkıştırdı. Buna göre CIA’in elinde Esad’ın askerlerinin kimyasal silahların bulunduğu bir merkezden silah sandıklarını çıkarırken görüntüleri var. Ancak silahların olay yerine götürüldüğüne dair bir görüntü yok. Saldırı sonrasında Suriyeli yetkililer ile bir alt düzey subay arasında geçen telefon konuşması kimyasal katliamın Esad’ın işi olduğu sonucunu gündeme getiriyor.

Sağlam delil bulunamadı Ancak kayıt çok alt düzeyde isimlerin konuşmasını içeriyor ve kimyasal saldırı emrinin direkt olarak Esad ya da Esad’ın yakın kurmayları tarafından verildiğini ortaya koyacak bir delil yok. Daha da kötüsü, saldırının Esad’ın kimyasal silahlarını ele geçiren muhalifler tarafından yapılmadığını ortaya koyan bir istihbarat verisi de mevcut değil.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler