HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cihatçı kızları hücrede uyutuyorlar

El Kaide’ye katılmak için Türkiye üzerinden Suriye’ye gittikleri öne sürülen Bosna kökenli Sabina Selimoviç ve Samra Kesinoviç için ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi.

Cihatçı kızları hücrede uyutuyorlar

Kızlarla ilgili gelişmelere ayrıntılı yer veren Avusturya gazetesi Die Krone, hayatta olduklarına dair henüz somut bir bilgiye ulaşılmasa da, İnterpol’ün Sabina ve Samra’nın El Kaide’nin elinde olduğu varsayımıyla hareket ettiğini yazdı.

Gazete, Avusturyalı yetkililerin kızların El Kaide’ye ait bir hücre tarafından alıkonuldukları, kamuoyunun konuyu unutmaya başlamasından sonra, özellikle Avrupa’da örgüte diğer katılımları sağlamak için devreye girebilecekleri endişesi taşıdıklarını bildirdi. Gazete, “Yetkililer, kızlar şimdi El Kaide hücresinde uyutuluyor. Zamanı gelince başka kimliklerle örgütün propaganda kanalları tarafından sahaya sürülebilirler diye düşünüyor” diye yazdı. Die Krone, kızların devreye sokulması için El Kaide’nin Türkiye’deki bağlantılarından haber bekleneceğini de iddia etti. Gazeteye konuşan kızlardan birisinin teyzesi de, “Interpol tarafından arandıklarını duyunca, bir şekilde ortaya çıkacaklarını düşünmüştük. Ancak şimdi kızların tüm dünya ile ilişkilerinin kesildiği endişesini duyuyoruz” dedi.

Bu arada Suriye’de Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katılmak için geldikleri Gaziantep’te yakalanarak cezaevine konulan Alman vatandaşları Angelique Shira Hager, Lütfü El Basri ve Abdülkerim el Basri’nin haklarında Almanya’da güvenlik güçlerine mukavemet ve adam yaralama suçlarının bulunduğu belirlendi. Almanya’nın iade talebinin yerine getirilmesi için bu üç kişi hakkında gereken resmi sürecin başlatıldığı öğrenildi.

kaynak: hurriyet

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler