HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda son dakika gelişmesi: Geçişler sınırlandırıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Cilvegözü Sınır Kapısı geçişlerine sınırlama getirildi. Gerekçe ise Bab el Hava sınır kapısının işgal edilmesi" dedi. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde, ABD’nin İdlib’i vurması durumunda alınacak önlemler ve Suriye’deki gelişmeler değerlendirilmiş; Cilvegözü Sınır Kapısı’nın insani yardımlar dışında ticari faaliyetlere, giriş-çıkışlara kapatılması kararlaştırılmıştı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısındaki geçişlere, Suriye tarafındaki Bab El Hawa sınır kapısının işgal edilmesi gerekçesiyle sınırlama getirildiğini açıkladı.

Haber televizyonlarında yer alan haberlere göre Ankara'da katıldığı ADAPTESK basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tüfenkci Cilvegözü'nün karşısında sınırın Suriye tarafında bulunan Bab El Hawa sınır kapısındaki gelişmeler ve bu nedenle Cilvegözü'nde alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ZANNEDERSEM 10-15 GÜNE KADAR DÜZELEBİLİR"

"(Bab El Hawa) Bizim de terörist grup olarak kabul ettiğimiz bir grubun eline geçtiği için, o grubun hakimiyeti sona erene kadar ya da en azından zayıflayana kadar insani yardım ve gıda maddeleri dışındaki diğer malların ihracı noktasında, gidişi noktasında bir yavaşlatma ve sıkı kontrol var" diyen Tüfenkci, "Zaten bildiğiniz gibi Suriye'den bizim ithalatımız bulunmamakta, ihracat yapıyoruz. Dolayısıyla orada öyle bir sıkıntımız var. Zannedersem 10-15 güne kadar düzelebilir" dedi.

"ABD İDLİB'İ VURURSA TÜRKİYE NE YAPACAK?"

"ABD İdlib'i vurursa Türkiye ne yapacak?" sorusu son dönemde ortaya çıkan bir tartışma konusuydu. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik zirvesinde, Suriye’deki son durum masaya yatırıldı. ABD’nin İdlib’i vurma yönünde verdiği işaretlerin değerlendirildiği toplantıda, bu durumda Cilvegözü Sınır Kapısı’nın insani yardımlar dışında giriş-çıkışlara kapatılması kararlaştırıldı.

Gazete Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katıldığı Çankaya Köşkü’ndeki toplantıda; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın da yer aldı. 1.5 saatlik toplantının ana gündem maddesi, Suriye’deki gelişmeler ve özel olarak İdlib’deki son durumdu.


En Çok Aranan Haberler