HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin'de 458 kişiyi taşıyan gemi battı

Çin'de 458 kişiyi taşıyan geminin nehirde battığı bildirildi. Batan gemiden şu ana kadar 20 kişinin kurtarıldığı açıklandı. 400'ü aşkın yolcunun akıbeti bilinmiyor.

Çin'de, ülkenin ortasındaki Hubey eyaletinde bulunan Yangtze nehrinde 458 kişiyi taşıyan Dongfangcışing (Doğu Yıldızı) adlı yolcu gemisinin battığı ve şu ana kadar aralarında gemi kaptanı ve baş mühendisin bulunduğu 20 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

Resmi Şinhua ajansının haberine göre, Nanjing kentinden Chongqing şehrine doğru seyir halinde olan gemi, yerel saatle 21:00'da Hubei vilayetinin Jianli bölgesinde battı.

Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları, rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürüyor. AP'nin Çin devlet televizyonundan aktardığı bilgiye göre; arama kurtarma ekibi üyeleri, alabora olan gemide sıkışan yolcuların yardım çığlıklarını duyuyor. Gemiden şimdiye kadar beş yolcunun cesedinin çıkarıldığı açıklandı.

Geminin 76,5 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde olduğu açıklandı. Devlet radyosu geminin iki dakika içinde battığını ve acil durum durum çağrısı yapılmadığını duyurdu.

Öte yandan yedi yolcunun kıyıya yüzüp durumu haber verdiği öne sürüldü. Kazanın yaşandığı noktada su derinliğinin 15 metre civarında olduğu bildirildi.

Şanghay merkezli bir tur firmasının organize ettiği yolculuk için gemide yaşları 50 ila 80 arasında olan 406 yaşlı turistin ve 47 mürettebatın bulunduğu ifade edildi. DHA'nın haberine göre; gemideki turistler arasında yabancı uyruklu yolcu bulunmuyor.

Batan gemide akrabası olan yolcular, turu organize eden şirketin Şangay'daki ofisine akın etti.

Kaptan ve baş mühendisin, geminin kasırgaya yakalanmasından kısa bir süre sonra battığını söylediği ifade edilirken, ülkenin başbakanı Li Kıçiang'ın olay yerine gitmek üzere yola çıktığı açıklandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler