HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin’de asfaltlar sıcaktan eriyor

Son 140 yılın en sıcak yazının yaşandığı Çin'de sıcaklıktan dolayı asfalt yollarda erime oluşuyor.

Ülkenin güneyini vuran aşırı sıcaklar kuraklığa neden olurken, çok sayıdaki köye traktörlerle su taşınıyor.

Yollardaki asfaltın sıcaklığının 70 derecenin üstüne çıkması sonucu asfaltın eridiği ve bunu önlemek için oto yolların sulandığı belirtildi. Yetkililer, ülkenin güneyinde sıcaklığın 42 dereceye çıktığını belirterek, özellikle güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkılmamasını öneriyor.

Bu arada geçen hafta rekor seviye olan 40,6 dereceyi gören ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği Şanghay şehrinde beşinci kez sıcaklık kırmızı alarmı verildi. Şehirde 1934 yılında hava sıcaklığı 40,2 derece olarak rekor kırmıştı.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin Turfan şehrinde 13 Temmuz 1975 tarihinde ölçülen 49,6 derece sıcaklık, ülkenin en yüksek hava sıcaklığı olarak tarihe geçmişti.

-DOĞAL AFETLERDE 461 KİŞİ ÖLDÜ-

Öte yandan Çin Sivil İşler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Temmuz ayında oluşan doğal afetlerde 461 kişi öldü, 228 kişi kayboldu.

Afetlerde 81.58 milyon kişinin etkilendiği, 3.33 milyon kişinin de tahliye edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca doğal afetlerde yıkılan ev sayısının 293 bin, çeşitli derecelerde hasar gören ev sayısının ise 1,48 milyon olduğu ifade edildi.

Yaklaşık 7,8 milyon hektar tarım arazisinin afetlerden etkilendiği, bunun 1,2 milyonunun ise ürün veremez hale geldiği kaydedildi. Afetlerin neden olduğu doğrudan ekonomik kaybın ise 19.85 milyar dolar olduğu kaydedildi. (CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler