HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin'de büyük patlama: 44 ölü, yüzlerce yaralı

Çin'in kuzeyindeki liman kenti Tiencin'de meydana gelen patlamada en az 44 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Çin'in doğusunda yer alan Tiencin kentinde dün gece meydana gelen patlamada ölü sayısı 44'e yükseldi. 500'den fazla yaralının olduğu korkunç olayda ölü sayısının oldukça yüksek olmasından endişe ediliyor.

Tiencin kentinin Binhay bölgesinde, bir lojistik firmasına ait tehlikeli ve kimyasal maddelerin saklandığı depoda sabaha karşı büyük bir patlama meydana gelmişti.

İŞTE O KORKUNÇ PATLAMA ANI

Depo yetkililerinin emniyet güçleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilirken, yerel makamlar, patlamanın sebebine ilişkin kapsamlı soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

Patlamanın şiddeti ile civardaki çok sayıda ev ve iş yerinde ağır hasar meydana geldiği görüldü. Yerel basının görgü tanıklarına dayandırarak verdiği haberlerde, sarsıntının kilometrelerce öteden hissedildiği vurgulandı.

Devlet medyasındaki haberlere göre, 30 saniye aralıkla meydana gelen iki patlama, yüksek güçleri nedeniyle yakınlardaki bir deprem istasyonunda kayda geçti.

Patlama sırasında alışveriş yaptığını söyleyen bir görgü tanığı birdenbire arkasında bir alev topu ve patlama gördüğünü söyledi. Tanık, arabaların ve binaların sallandığını, camların kırılmasıyla insanların koşmaya başladığını belirtti.

Birçok görgü tanığı Çin sosyal medyasında fotoğraf ve video paylaştı. Bu görüntülerde büyük patlamaların yarattığı alevlerin etraftaki gökdelenlerin kat kat üstüne çıktığı görülüyor. Videolar ayrıca patlamadan kaynaklanan büyük bir şok dalgasının kilometrelerce ötedeki binaları salladığını da gözler önüne seriyor.

Tiencin limanının olağan işleyişine devam ettiği açıklanırken, kent merkezindeki metro hatlarının geçici olarak seferlerine ara verdiği duyuruldu. Öte yandan patlamanın, Japonya'ya ait bir uydu tarafından uzaydan da görüldüğü kaydedildi.

Tianjin, Çin'in kuzeyinde, Pekin'in 150 km güneydoğusunda bir liman kenti. 7 milyonluk kent Çin'in en büyük 4'üncü nüfusuna sahip.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler