HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin'de tek çocuk politikasını ihlal eden yönetmene rekor para cezası

Yönetmen Cang ve eşi Çın'a tek çocuk politikasını ihlalden doğan sosyal tazminat tutarına ilişkin tebligat mektubunun yollandığını duyurdu.

Çin Merkez Televizyonu CCTV'nin ülkenin güneyindeki Ciangsu eyaletinin Vuşi kenti Sağlık ve Aile Planlama İdaresi'ne dayanarak verdiği haberde, yönetmen Cang ve eşi Çın'a tek çocuk politikasını ihlalden doğan sosyal tazminat tutarına ilişkin tebligat mektubunun yollandığını duyurdu.

Ünlü yönetmen ve eşinin, konuya ilişkin itirazda bulunmadığı durumda söz konusu bedelin 30 gün içerisinde ve tek seferde ilgili kuruma ödenmesi gerektiği belirtildi.

Para cezasının zamanında ödenmediği durumda hukuki yollara başvurularak kanunların öngördüğü şekilde tahsil edileceği vurgulandı.

Cang ve Çın çifti resmen 2011 yılında evlenmiş ancak 2001, 2004 ve 2006 senelerinde Pekin'de üç çocuklarının doğduğu ortaya çıkmıştı.

Cang, eşinden iki oğlu ve bir kızı olduğunu itiraf etmiş ve Çin'in yasa ve yönetmeliklerine göre soruşturma ve cezayı kabul ettiğini açıklamıştı.

Ünlü yönetmenle ilgili geçen yıl mayıs ayında basında yer alan haberlerde, 4 kadından 7 çocuğu olduğu yönünde iddialar ortaya atılmış ve bu durum kamuoyunda yoğun bir şekilde eleştirilmişti.

Çin'de beyaz perdenin usta isimlerinden Cang Yimou, 2001'de başrolünü Jet Li'nin oynadığı "Hero" filmiyle "Çin sinemasına sınıf atlatan yönetmen" olarak anılmaya başladı. Ülkenin 2008 Pekin Olimpiyatları'nın görkemli açılış törenini de yöneten Cang, son olarak Christian Bale'ın başrol oynadığı "Savaşın Çiçekleri" filmini yönetmişti.

Ülkede yıllardır tartışılan tek çocuk politikası kasım ayında yapılan kongreyle gevşetilmiş ve evli çiftlerden birinin tek çocuğu olması halinde çiftin iki çocuk sahibi olmasına izin verileceği açıklanmıştı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler