HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çinli işadamından olaylı yardım

Çinli işadamı Chen Guangbiao'nun New Yorklu evsizlere yapacağını açıkladığı para yardımı için düzenlenen yemekte bu vaat yerine getirilmeyince olay çıktı.

Geri dönüşüm sektöründe edindiği servetle adını duyuran ve ilginç eylemleriyle sık sık medyada yer alan 46 yaşındaki Çinli işadamı Guangbiao, New York'ta yine ilginç bir etkinlik düzenledi.

Daha önce New York Times'ı satın almak istediği uzun süre konuşulan Guangbiao, bu kez New York Central Park'taki ünlü The Boathouse restoranda topladığı 250 evsize yemek verdi.

Yemeğe, otobüslerle getirilen evsizlerin yanı sıra Guangbiao ile çok sayıda "Halkın Özgürlük Ordusu” üniformalı Çinli gönüllü ve gazetecinin katılması nedeniyle restoranda izdiham yaşandı.

Guangbiao, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu organizasyonu her yıl yapmak istediğini belirterek, kendisinin doğuştan zengin olmadığını ve paylaşmanın önemini bildiğini söyledi.

İşadamı, etkinliğe getirdiği ve sahneye çıkardığı vücutları yanmış iki kadının da tedavilerini üstlendiğini duyurdu.

Sahnede ilginç şovlar da yapan Çinli işadamı önce illüzyon gösterisi sundu, ardından "We Are the World” şarkısını seslendirdi.

-Paralar dağıtılmayınca evsizler tepki gösterdi-

Paraları sahneye demir sepetle getirten Guangbiao, 5 kişiye üçer yüz dolar dağıtıp, gazetecilere görüntü verdi. Geri kalan paranın ise güvenlik gerekçesiyle restoranda dağıtılamayacağının söylenmesi üzerine yemek yiyen evsizler tepki gösterdi.

Bazıları sahneye yürüyerek Çinli işadamını yalancılıkla suçladı. Guangbiao'nun korumaları gerginlik üzerine sahnedeki paraları masa örtüsüne sararak muhafaza altına aldı. Paraların evsizler için oluşturulan barınaklarda dağıtılacağının belirtilmesi üzerine bu kişiler tekrar geldikleri otobüslere binerek Central Park'tan ayrıldı.

Çinli işadamı, daha önce yaptığı açıklamada, bin evsize yemek vermeyi ve 300'er dolar dağıtmayı vadetmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler