HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinsel taciz skandalı AB kurumlarına da sıçradı

Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein hakkındaki taciz iddialarının yanı sıra İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'un bir siyasetçi tarafından cinsel tacize uğradığını açıklamasının ardından şimdi de Avrupa Birliği (AB) kurumlarında cinsel taciz iddiaları gündeme geldi.

Cinsel taciz skandalı AB kurumlarına da sıçradı

İddiaları gündeme getiren Brüksel merkezli Politico haber sitesi, AB kurumlarında çalışanların deşifre olmadan uğradıkları tacizleri anlatabileceği bir platform kurdu.

Politico'nun iddiasına göre, 87'si kadın, 6'sı erkek toplam 93 kişi AB kurumlarında cinsel tacize uğradığını iddia ederek, hikayelerini bu platformda paylaştı.

Bu kişiler hikayelerinde, AB kurumlarında iş sözleşmesi elde edebilmek için cinsel ilişkiye zorlandığını, genç kadın çalışanların zorla barlara gönderildiğini ve işyerindeki tuvaletlerde cinsel tacize uğradıklarını iddia etti. Özellikle Avrupa Parlamentosunda (AP) cinsel tacizin yaygın olduğu ileri sürüldü.

AP BAŞKANI: ŞOK VE KIZGINLIK İÇİNDEYİM

AP Başkanı Antonio Tajani, "AP'ye ilişkin taciz iddialarını büyük bir şok ve kızgınlık içinde öğrendim. Ancak şoka girmek çözüm üretmez. Bu konuyla mücadele için geçen yıl oluşturulan şikayet komitesinin görünürlüğünün artırılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İNGİLİZ VEKİLLER: BİZ DE MARUZ KALDIK

Öte yandan İngiltere İşçi Partili milletvekilleri Mary Creagh ve Jess Philips de tacize maruz kaldığını açıkladı.

BBC Türkçe’nin Evening Standard’dan aktardığına göre 49 yaşındaki Creagh, yedi yaşındayken ‘öpme’ oyunu sırasında 11-12 yaşlarındaki 12 erkek çocuğunun iç çamaşırını yırttığını ve cinsel saldırıya uğradığını söyledi.

16 yaşındayken bir rahibin poposunu çimdiklediğini anlatan Creagh, “Ben olayı unuttum ama rahip başka kişilere de cinsel tacizde bulunduğu için hapse girdi” dedi.

Creagh, eve gitmek için arabasına bindiği öğretmeninin ışıkları kapatıp kendisini öpmeye çalıştığını da belirtti.

İşçi Partili vekil, “Benim kuşağımdakiler ya da daha yaşlı olanlar okullarda, kiliselerde inanılmaz cinsel saldırılara maruz kaldı” dedi.

'ERTESİ GÜN İŞE GİDİP ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİM'

36 yaşındaki Philips de, 20’li yaşlarında bir barda çalışırken patronunun kendisine yönelik tacizini anlattı: “Bir barda çalışıyordum. Birinin evine partiye gitmiştik. Patronum da oradaydı. Koltukta uyuyakalmışım. Uyandığımda patronum kemerimi çözüp pantolonumu indirmeye çalışıyordu. Korkudan donakalmıştım. Benden belki 25 yaş büyüktü. Odaya biri girdi ve patronumu üzerimden indirdi. Ertesi gün işe gidip çalışmaya devam ettim. Başınıza ne kadar ciddi bir şey geldiğini daha sonra anlıyorsunuz.”


En Çok Aranan Haberler