HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Civcivlerin cinsiyetlerini belirlemeye yılda 60 bin dolar

İngiltere'de civcivleri cinsiyetlerine göre belirleyip ayırma işini yapacak bir uzman aranıyor. Bu görevi üstleneceklere de yılda 60 bin dolar ödenecek.

Civcivlerin cinsiyetlerini belirlemeye yılda 60 bin dolar

İngiltere'de civcivlerin cinsiyetlerini belirleyebilecek bir uzman aranıyor. Bu işte çalışanlar yılda yaklaşık 60 bin ABD doları kazanıyor.

Ancak İngiltere Kümes Hayvanları Konseyi, bu tür işlerde çalışacak yeterince uzman bulunmadığını ve ihracat sözleşmelerinin bu nedenle tehlikeye girdiğini belirtiyor.

Konsey hükümete bu uzmanlık dalının iş listesine eklenmesi ve kronik uzman eksikliğinin de not olarak düşülmesini istiyor. BBC'ye konuşan Konsey'in Genel Müdürü Andrew Large, bu işte çalışabilmek için gereken şeyleri şöyle sıralıyor:

Konsantrasyon, el becerikliliği, görüş keskinliği, hayvan sevgisi ve hayvanların iyiliğini gözeten bir yapı. İşi yürüten kişinin saatte 1.000 adet civcivi yanılma payı düşük bir şekilde cinsiyetlerine göre ayırması bekleniyor.

Large, "Şimdiye kadar hiçbir makine, bu işi iyi yapan bir kişi gibi yüzde 98-99 doğruluk oranına ulaşamadı. Ancak bence sorun işin kendisi. Her gün saatlerce civcivlerin arasında kalıyorsunuz ve bu insanlara çok cazip gelmiyor" dedi.

Genel müdür, bu işin güneydoğu Asya'da oldukça yüksek statüde bir iş olduğunu da sözlerine ekledi. Ülke çapında toplam 100 adet civciv cinsiyeti ayıracak görevliye ihtiyaç duyulurken, halen 15-20 açık pozisyon olduğu belirtiliyor.

Civcivlerin cinsiyeti nasıl belirlenir?

Bu görevi üstlenenler genellikle masa başına oturuyor, yumurtadan yeni çıkan civcivleri masanın bir tarafından topluyor. Ardından her bir civcivi elinde sıkı sıkı tutarak, cinsel organlarına bakıyor. Bu alanı inceleyerek dişi ve erkek civcivleri ayırıyor.

Bu ayrım, beslenmek isteyen hayvanların ihracında önem taşıyor. Ayrıca yalnızca dişi civcivler tavuk olduklarında yumurtladığından, bu açıdan da önem taşıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler