HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CNN'den kritik iddia: Tillerson istifa edebilir

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’ın ardından ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın da Trump yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlıkları nedeniyle istifa edebileceğini iddia edildi. CNN’in, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’ın geçen haftaki istifasının ardından Tillerson’ın da istifası gündemde.

CNN'den kritik iddia: Tillerson istifa edebilir

Haberde, Tillerson’ın, ABD ile İran arasındaki diyaloğun geliştirilmesi ve Dışişleri Bakanlığı’nın kadro politikası konularında Beyaz Saray’la ciddi anlaşmazlıkları olduğu belirtildi.

Tillerson’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya soruşturmasından çekilen Adalet Bakanı Jeff Sessions’a hakkındaki “Bilseydim, atamazdım” açıklamasını da profesyonel bulmadığı aktarıl

‘YILSONUNDAN ÖNCE İSTİFA EDEBİLİR’

İsimlerinin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, ‘Tillerson’ın yılsonunu beklemeden istifasını vermesi’ durumunda şaşırmayacaklarını da ifade etti.

SPICER DA İSTİFA ETMİŞTİ

Amerikan basını, Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer'ın görevi bıraktığını duyurmuştu.

Spicer'ın yerine Sarah Huckabee atandı.Amerikan basını, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözcüsü Sean Spicer'ın istifa ettiğini açıkladı. New York Times gazetesinde yer alan habere göre istifanın arkasında, Trump'ın Beyaz Saray'a yeni bir iletişim direktörü ataması yatıyor.

Trump, iletişim direktörlüğü görevine New Yorklu finansör Anthony Scaramucci'yi getirme kararı almıştı.Beyaz Saray'daki iletişim direktörlüğü koltuğu Mayıs ayından bu yana boş. Spicer, hem sözcülük hem de iletişim direktörlüğü görevini yürütüyordu.

Spicer istifa kararını sosyal medya üzerinden duyurdu. Twitter'da paylaştığı mesajında "Başkan'a ve bu harika ülkeye hizmet etmek bir onur ve ayrıcalıktı. Ağustos boyunca hizmete devam edeceğim" yazdı.

Altı aydır görevde olan Spicer, Beyaz Saray gazetecilerinin soruları karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı. Göreve başladığı ilk gün, gazetecileri Trump'ın yemin törenine katılımı düşük göstermekle suçlayıp toplantı salonunu terk etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler