HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuğunu alıp Türkiye'den IŞİD'e kaçtı

Üç yaşındaki çocuğunu, boşandığı Türk eşinden kaçırarak IŞİD'in elindeki Suriye kenti Rakka'ya giden Kırgız asıllı Svetlana Hasanova, Associated Press'e konuştu.

Çocuğunu alıp Türkiye'den IŞİD'e kaçtı

Suriye’ye gittikten sonra adını "Asiye Ümmü Abdullah" olarak değiştiren ve ajansa da bu isimle açıklamalarda bulunan 24 yaşındaki kadın, şeriatla yönetilen Rakka'da çocuğunu daha iyi yetiştireceğini düşündüğü için Türkiye'den ayrıldığını söyledi.

Oğlunu Türkiye'de yaygın olduğunu iddia ettiği seks, uyuşturucu ve alkolden korumak istediğini belirten Hasanova, Facebook'ta paylaştığı bir mesajda, "Türkiye'deki çocuklar bunların hepsini görüyor. Sonra da ya katil, ya homoseksüel ya da hırsız oluyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Hasanova altı sene önce oto galerisi ve restoran sahibi Şahin Aktan'la tanıştıktan sonra Müslümanlığı seçmiş ve 2008'de evlenen çift Haziran 2014'te anlaşmalı olarak boşanmıştı. Ancak Hasanova 1 Temmuz 2014’ten sonra aniden ortadan kaybolmuştu. Bunun üzerine Aktan da eski eşinin, üç yaşındaki oğulları Destan’la birlikte IŞİD kontrolündeki Rakka’ya gittiğini iddia ederek savcılığa başvurmuştu.

Eski eşiyle ilk başlarda çok iyi anlaştıklarını söyleyen Aktan, "Evlenmeden önce denizde, havuzda yüzerdik. Akşamları oturup balık yerdik, şarap içerdik" dedi. Aktan, Hasanova'nın Destan doğduktan sonra kapandığını ve namaz kılmaya başladığını ifade etti.

Hasanova ise Associated Press'e gönderdiği mesajlarda, Aktan'ı kendisine "köle gibi davranmakla" suçladı. Kırgız asıllı kadın, "Sürekli eski eşim ve ailesi tarafından aşağılanıyordum... Onların gözünde bir hiçtim" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler