HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.

İlk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Girne'de bulunan Boğaz Şehitliği'ni de ziyaret etti. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti adına hazırlanan çelengi şehitliğe sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Anıt özel defterinin imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Aziz Şehitlerimiz; Kıbrıs Türk halkının kutsal davası uğruna, canlarınızı korkusuzca feda ederek, mukaddes şahadet mertebesine eriştiniz. Büyük Türk Milleti'nin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü'nün bağımsız olarak yaşayabilmesi için yaptığınız eşsiz fedakarlıklar asla unutulmayacak, daima minnet ve şükranla anılacaktır. Aziz hatıralarınızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhlarınız şad olsun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyaretin ardından Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını da ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

Törenlerde Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt eşlik etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler