HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile görüştü

EİT Liderler Zirvesi için Pakistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Ruhani ile görüştü. Basına kapalı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.

Erdoğan, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi için bulunduğu Pakistan'ın başkenti İslamabad'da, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile baş başa görüştü.

Serena Otel'de basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

'EN ÜST DÜZEY TOPLANTI'

Mehr İngilizce, Erdoğan-Ruhani buluşmasını değerlendirdiği haberinde iki liderin başta bölgesel gelişmeler olmak üzere terörle mücadele yollarını ele aldıklarını belirtti. İkili ilişkiler üzerinde de durulan görüşmede Tahran-Ankara işbirliğinin farklı alanlarda geliştirilmesi gerektiği vurgulandığına işaret edildi. Haberde "Pakistan'ın başkenti İslamabad'ta düzenlenen EİT Zirvesi, Sayın Ruhani'ye, Erdoğan ile buluşma fırsatını yakalama olanağını sağladı. Bu, Temmuz 2016'da Türk Hükümetini devirmeyi amaçlayan başarısız darbe girişiminden bu yana bölgede rakip arasında en üst düzey toplantı oldu" denildi.

'DEĞİŞEN HAVA NEDENİYLE ÖNEMLİ'

İki ülke arasında son dönemde "değişen hava" nedeniyle İslamabad görüşmesinin "önemli" olduğunu vurgulayan Mehr, Suriye konusunda Türkiye, Rusya ve İran'ın Astana'da ortak çalışmalar yaptığını ancak daha sonra İran'ın Suriye'deki "rolü" konusunda iki başkent arasındaki karşılıklı sert eleştiriler yaşandığına dikkat çekti.

İslamabad'taki buluşmada Ruhani ve Erdoğan'ın üzerinde durdukları önemli konulardan birinin terörle mücadele olduğu belirtilen haberin son bölümünde Tehran ve Ankara arasındaki bağların "güvensizlik" nedeniyle gerginleşmesinden sonra ilişkilerde bir "detant" sağlanması beklentisi dile getirildi.

İran, Türkiye'de düzenlenecek Uluslararası Vehbi Emre ve Yaşar Doğu Güreş Turnuvaları'na katılmayacağını bildirmişti. Bu ay içinde düzenlenecek her iki turnuvaya katılmaya hazırlanan İran takımlarının Türkiye'ye gelişi, İran Spor Bakanlığı'nın talimatı üzerine lağvedildi. Bakanlığın neden böyle bir karar aldığına ilişkin ise ayrıntı verilmedi.

İran Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Yetkili mercilerin karşı çıkması nedeniyle 4-5 Mart tarihlerinde yapılacak Uluslararası Vehbi Emre Turnuvası ile 12 Mart'ta düzenlenecek Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'na gidilmeyecek" denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler