HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Daily Telegraph: Türk askerleri El Bab’a fırtına gibi girdi

İngiliz Daily Telegraph gazetesi TSK'nın El Bab operasyonu için "Türk askerleri, IŞİD'in kalesine fırtına gibi girdi" yorumunu yaptı.

TSK'nın El Bab operasyonu, İngiliz Daily Telegraph gazetesinde "Türk askerleri, IŞİD'in (DEAŞ) kalesine fırtına gibi girdi" yorumlarıyla karşılandı. Ancak "Suriye rejimi ile bir çatışma riskine" de vurgu yapan gazeteye göre, El Bab, "Türkiye ile Rusya arasında yeni siyasi anlayış için ilk gerçek sınav oluşturuyor."

"ÇATIŞMA RİSKİ"

Telegraph gazetesi, "Türk askerleri ve Suriyeli isyancılar, IŞİD'in sınıra yakın stratejik önemi büyük bir kalesine fırtına gibi girdi" dedi ve Suriye rejimi güçlerinin ilerleyişine dikkat çekerek bir "çatışma riski"ne işaret etti.

Güney'den El Bab'a ilerleyen Rus destekli Suriye rejimi güçlerinin El Bab'a bir milden az mesafede bulunduğu belirtilen habere göre, El Bab "geçen ay Kazakistan'da düzenlenen barış görüşmelerinde sağlamlaştırılan Türkiye ile Rusya arasında yeni siyasi anlayışının sahada sonuç verip vermeyeceğinin ilk gerçek sınavını oluşturacak."

GÜVENLİ BÖLGE

İngiliz gazetesi, Türkiye'nin "güvenli bölge" önerisine de dikkat çekerken Trump Yönetiminin "güvenli bölgeleri, Suriyelilerin Avrupa'ya ve diğer yerlere göçünü azaltmanın veya durdurmanın bir yolu olarak gördüğünü" belirtti.

"Türkiye, Washington'dan YPG'nin liderliğindeki Rakka taarruzuna destek vermeyeceği güvencesini sağlamaya çalışıyor" denilen haberde Trump'un Obama Yönetiminin Rakka planını terketmiş olsa da henüz yeni bir plan sunmadığı bilgilerine yer verildi.

Gazete, habere son verirken "YPG'yi kapsamayan herhangi bir öneri, Suriye'de sahada ABD'nin IŞİD'e karşı en güçlü müttefiki olan Kürt misillerini yalnızlaştırma riskini taşıyacak" görüşünü öne sürdü.

(ANKA)(CN/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler