HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Danimarka polisinin ateşiyle öldürülen Türk

Danimarka'da polis ateşiyle hayatını kaybeden Türk'ün cenazesi ailesine teslim edildi.

Danimarka -Cenaze, işlemleri tamamlanarak Türkiye'ye götürülmek üzere Kastrup Havaalanı'na gönderildi.

Başkent Kopenhag'a 100 kilometre mesafedeki Slagelse kasabasında 18 Ocak'ta gittiği Old Irish Pub adlı bardan atılan 48 yaşındaki Muammer Arslan, bir süre sonra bara elinde bıçakla dönünce çağrılan polisler tarafından kasığından vuruldu. Aşırı kan kaybeden ve olay yerinde uzun süre beklediği ileri sürülen Arslan, kaldırıldığı hastanede 20 Ocak Pazartesi günü hayatını kaybetti.

Savcı ve polisten bağımsız üst kurum DUP tarafından başlatılan soruşturmada şimdiye kadar herhangi bir sonuç açıklanmazken soruşturmanın aylar sürebileceği belirtildi.

Soruşturma ve işlemler nedeniyle 5 gündür Kopenhag'da bulunan cenaze, bugün ailesine teslim edildi. Akşama doğru Slagelse'deki camide Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Ahmet Onay tarafından kıldırılan cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı. Arslan'ın yakınları, Kopenhag Kastrup Havaalanı'na götürülen cenazenin, Isparta'da toprağa verilmek üzere pazartesi günü Türkiye'ye gönderileceğini bildirdi.

-"Polis vurmadan etkisiz hale getirebilirdi"

Öte yandan olayın tanığı olarak AA muhabirine yaşananları anlatan Habil K. olayın yaşandığı barın hemen karşısında çalıştığını söyledi.

Gece yarısı Muammer Arslan'ın olay çıkardığı iddiasıyla bardan atıldığını, bunun üzerine yanına giderek eve gitmesi için ikna ettiğini anlatan Habil K, evine giden ancak tekrar dönen Arslan'ın dönüşünü görmediğini söyledi. Görgü tanığı, polisin olay yerine gelmesinden itibaren olanları gördüğünü anlatarak, "Arslan'ın elindeki bıçağı salladığı söyleniyor ancak gördüğümde çok sakin görünüyordu. Danca'yı iyi bilmiyordu sarhoş olmanın da etkisiyle belki ne dediklerini de anlamıyordu. Polis kendisine 1-2 metre mesafede iken hafif arkaya döndü ancak bacakları tam polise dönük değildi. Sakindi, elleri de aşağı doğru sarkıktı. Bu sırada polis kasığına doğru sıktı. Düştükten sonra da canlı mı diye ayağıyla eline vurdular ve üzerine çullanıp ellerini arkasına bağladılar" diye konuştu.

Polisin kolay şekilde zanlıyı etkisiz hale getirmesinin mümkün olduğunu en azından cop ya da biber gazıyla bunu yapabileceğini ifade eden Habil K., polis tarafından alınan güvenlik kamerası görüntülerinde her şeyin net göründüğünü sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler