HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Danimarka sağında Ak Parti krizi çıktı!

Gezi olaylarında gaza maruz kalan politikacı Morten Messerschmidt’in Avrupa Parlamentosu’nda Ak Parti’nin de üyesi olduğu gruba girmesi tartışma çıkardı.

Danimarka sağında Ak Parti krizi çıktı!

Aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi, Avrupa Parlamentosu’nda başkanlığını İngiltere Başbakanı David Cameron’un yaptığı Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular (AECR) grubuna katılınca ‘Ak Parti tartışması’ çıktı.

Danimarka’da 25 Mayısta yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde rekor oy alan Halk Partili Morten Messerschmidt, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğine karşı çıkarak seçime “Danimarka Türkiye ile zorunlu evlilik yapamaz” sloganıyla girmişti. Messerschmidt, geçen yıl Danimarka devlet televizyonunun çekimi için İstanbul’da bulunduğu sırada Taksim Meydanı’nda polisin gözüne gaz sıkması sonucu sıkıntı yaşayarak ülkesine geri dönmüştü.

Messerschmidt’in AECR grubuna geçtiğini açıklaması üzerine ülkenin önde gelen gazetelerinden Berlingske, politikacı ve partisinin “Türkiye ile dolaylı yoldan evlilik yaptığı” yorumunda bulundu. Gazete, “Halk Partisi, gruba geçen yıl kasım ayında üye olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi AKP ile politik aile durumuna geldi” diye yazdı.

Messerschmidt ise kendilerine Türkiye konusundaki tutumlarını muhafaza edebilecekleri garantisi verildiğini kaydetti. AECR’de, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olanların da bulunduğuna vurgu yapan Messerschmidt, üye oldukları için Türkiye hakkındaki görüşlerinin ‘zerre kadar değişmeyeceğini’ ifade etti.

‘Erdoğan’ı reddettik’

Danimarka Muhafazakar Partili parlamenter Bendt Bendtsen ise, Erdoğan’ın daha önce AP’nin en büyük siyasi grubu olan Avrupa Halk Partisi’ne katılmak istediğini ancak “Erdoğan’ı; dini azınlıkları, sendikaları, gazetecileri reddeden tutumu ve göstericilere karşı tehlikeli sert tutumu nedeniyle reddettiklerini” belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler