HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Danimarka'da polis ateşiyle ölen Türk

Danimarka'da polis ateşiyle kasığından vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Türk'ün olay sırasında saldırgan bir görüntü içinde olmadığı halde 1-2 metreden vurulduğu öne sürüldü

Danimarka -Sjaelland adasında, başkent Kopenhag'a 100 kilometre mesafedeki Slagelse kasabasında cuma günü meydana gelen olayda, Old Irish Pub adlı mekanın görevlilerine bıçak çektiği iddiasıyla ihbar edilen Muammer Arslan, olay yerine gelen polis tarafından vurularak ağır yaralanmış kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Polis ve savcıdan bağımsız olarak çalışan DUP birimi tarafından araştırılan konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı. Öte yandan olay sırasında bir Türk tarafından çekildiği belirtilen görüntüler medyaya satılmaya çalışıldı. Ekstra Bladet gazetesi, muhabirinin 15 saniyelik görüntüyü izlediğini belirterek "Görüntüde elinde bıçak olan kişi, elleri aşağı doğru sarkık ve hareketsiz olarak dururken polis 1,5 metreden ateş ediyor" bilgisini aktardı.

Polis daha önce yaptığı açıklamada, Muammer Arslan'ın vurulduğu sırada polislere hayati tehlike oluşturduğunu açıklamıştı. Slagelse'de oturan Türkler, aslen Ispartalı olduğu belirtilen 3 çocuk babası Muammer Arslan'ın sakin biri olduğunu anlatarak Arslan'ın, polisin cop ya da biber gazı yerine silah kullanmasının kurbanı olduğunu dile getirdiler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler