HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Danimarka'da Schmidt, Sosyal Demokratlar Partisi başkanlığından istifa etti

Danimarka'da milletvekili seçimlerinin ardından en yüksek oyu almasına rağmen hükümet kuramayan Başbakan Helle Thorning Schmidt, Sosyal Demokratlar Partisi başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Danimarka'da Schmidt, Sosyal Demokratlar Partisi başkanlığından istifa etti

KOPENHAG (AA) -Schmidt, istifasını mecliste açıkladı. Lider olarak her zaman en önde yürümek için uğraştığını ifade eden Schmidt, "Ancak liderlik doğru zamanda geri çekilmek anlamına da geliyor. Bu zaman işte tam da şimdi. Ben istifa ediyorum ve bu nedenle partimizin başına yeni bir başkan gelecek. Ben ilk kadın başbakandım, ancak sonuncusu olmayacağım" diye konuştu.

Thorning Schmidt'in istifa kararını açıklarken oldukça duygulandığı gözlendi.

Danimarka'nın yeni başbakanı olması beklenen Venstre Partisi lideri Lars Lökke Rasmussen ise Schmidt'den sonra meclise gelerek partililere seslendi.

Rasmussen, Danimarkalıların seçimde yeni bir hükümet istediğini dile getirerek, "Dört yıl önce başbakanlık ofisinin anahtarlarını teslim etmiştik, ancak ben bunların ödünç olarak verildiğini söylemiştim" dedi.

Mavi blok olarak adlandırılan Lars Lökke Rasmussen önderliğindeki partiler, 79 sandalyeli Danimarka meclisinde 90 milletvekili çıkardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler