HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Danish Music Award ödülü Türkler'in

Türk grup, 'Değerimi Bilmedin' adlı parçası ile birlikte bu yıl Danish Music Award 2014 Best World Track ödülünün sahibi oldu.

Danish Music Award ödülü Türkler'in

Danimarka’da geçen yıl 'Danish Music Award World' ödülünü kazanan Hudna grubu, solist Ahmet Ünal Alıcı’nın 'Değerimi Bilmedin' adlı parçası ile birlikte bu yıl Danish Music Award 2014 Best World Track ödülünün sahibi oldu. Kopenhag’daki Jazz Hause’de düzenlenen ödül törenine Ahmet Ünal Alıcı katılamazken, ödülü Alıcı ve Hudna adına grubun kurucusu Orhan Özgür Turan aldı.

Orhan Özgür Turan DHA’ya yaptığı yazılı açıklamada çok mutlu, sevinçli ve çok gururlu olduğunu belirtirken şöyle dedi:

"Nedeni; Türk müziğine yine bir ödül getirmiş olmamız. Geçtiğimiz yıl en iyi eser dalında ödülü grup olarak almıştık bu yıl ise solistimiz Ahmet Ünal Alıcı ile yaptığımız bir eserle kazandık. Eserin bestesi ve solistliğini Ünal Alıcı üstlendi, aranjmanı ve saz bölümlerini Hudna üstlendi. Bizi grup olarak sevindiren başka bir nokta, Ahmet arkadaşımızı zorlu Danimarka müzik sektörüne bu çalışma ile tanıtmış ve kazandırmış olmamız. Kendisi çok yetenekli bir solist. Buradaki Türkler arasında tanınıyor ve seviliyor. Bizim misyonumuz da saklı yetenekleri bu sektöre tanıtmak. Bu ödülle grup olarak bir kalite damgası daha almış olduk ne mutlu bize. Ayrıca yapmış olduğumuz albüm de aday gösterilmişti ve bizim için iki kategoride aday gösterilmek ve birini kazanmak çok önemli."

Ahmet Ünal Alıcı rahatsızlığı nedeniyle ödül örenine katılamamaktan üzüntü duyduğunu ancak ödülü sadece kendisi değil, grubu ve Türk halkı için kazanmış olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Orhan Özgür Turan kendilerini destekleyen herkese, öncelikle eşi Ravza Turan ve tüm Aile fertlerine teşekkür ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Grup arkadaşlarım Sören Bigum ve Yossi Karutchi ayrıca bizi konserlerimizde eşlik ederek destek veren Fatih Ozansoy´a bizi dinlemeye gelenlere, ödülü veren World Music Denmark´a ve tabi ki parçanın assolisti Ahmet Ünal Alıcı’ya teşekkür ederim. Medyada ise özel teşekkürlerim Ünsal Turan ve Thomas Nygard’a. Bu ödüldeki benim olan payı aramızda olmayan sevgili Teyzem Nuray Karabulut’a armağan ediyorum."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler