HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: 14 Aralık insan hakları davası

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara il kongresinde konuştu. 14 Aralık operasyonunun siyasi olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Ortada insan hakları davası var" dedi.

Davutoğlu: 14 Aralık insan hakları davası

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara il kongresinde konuştu. 14 Aralık operasyonunun siyasi olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Ortada insan hakları davası var" dedi.

Davutoğlu'nun AKP'nin 5. olağan il kongresinde yaptığı konuşmanın satırbaşları ise şöyle:

Başbakan, ortada haksız suçlamalar ve yalan deliller olduğunu belirterek, "bir insan hakları davası" yürütüldüğünü söyledi.

"14 Aralık'ta yargıda başlayan süreç siyasi bir süreç değildir. herhangi bir şekilde siyasi bir müdahale ile başlamış değildir. aksine 2010 yılında 30'u aşkın vatandaşımızın haksız suçlamalarla ve yalan bir takım delillerle bürolarına yerleştirilen silahla kurulan kumpaslarla 17 ay hapis yatmasının karşısında onların yaptığı şikayet süreciyle başlamıştır."

"Ortada insan hakları davası var. Yargı ne yapacaktı bu baskı zulüm altında susacak mıydı? araştırma yapıyor, delillerle yargı süreci başlatılıyor."

'Basın özgürlüğü Türkiye'de teminat altındadır'Operasyona karşı "basın özgürlüğüne müdahale kampanyası" yürütüldüğünü savunan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir pazar günü daha dosyanın içeriği bilinmeden bunu basın özgürlüğüne müdahale olarak yansıttılar. Hemen yurt dışındaki odaklar harekete geçti. Pazar günü AB dahi açıklama yaptı. Kirli bir kampanya başlattılar. Şimdi bir kez daha vurguluyorum, bu operasyonlarda basın özgürlüğünü ilgilendiren bir konu değildir. Türkiye'de teminat altındadır."

"Ama hiç kimse bulunduğu makam, ünvan dolayısıyla hesap sorulamaz değildir. Herkes hesap verme makamındadır. Nasıl biz siyasiler olarak milletin önünde hesap veriyorsak, herkes hesap verecek. Vatandaşlarımızı haksız yere hapse atanlar, şantaj uygulayanlar bilsinler ki bir daha böyle bir uygulamaya hiçbir zaman cesaret de bulamayacaklar, imkan da bulamayacaklar."

'Kardeşimiz de olsa kolunu koparmaya hazırız'Yolsuzluk konusuna da değinen Davutoğlu, "kim harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

"Şunu da teyiden söylüyorum. Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza, yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız."

"Ama yolsuzluk iddiaları üzerinden yalan yanlış ithamlarla, milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya kararlıyız."

Çözüm sürecüyle ilgili de konuşan Davutoğlu, "Kamu düzeni ve çözüm süreci birbirinin alternatifi değildir. Aziz milletimize söz veriyoruz ki kamu düzenini kim tahrip etmek isterse, onun karşısında çelik bir iradeyle duracağız. Aynı şekilde çözüm süreci yönünde kim adım atarsa onunla birlikte tam bir merhamet ve rahmet yolunda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

14 Aralık'ta sabaha karşı İstanbul dahil 11 ilde eşzamanlı olarak yürütülen operasyonda, Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da dahil 32 kişi gözaltına alınmıştı. 19 Aralık'ta Dumanlı serbest bırakılmış, Karaca'nın ise tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.

Aynı gün, Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında da "silahlı örgüt kurma ve yönetme" de dahil çeşitli suçlardan yakalama kararı çıkarılmıştı.

Savcılık, Gülen cemaatinin "El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla Tahşiyeciler grubuna kumpas kurmak" iddiası ile suçluyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler