HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Muhatabımız terör örgütü değil, bölge halkı

Başbakan Davutoğlu, Yüksekova'da üç jandarma askerinin başlarından vurtularak öldürülmesinin ardından, PKK'yı kastederek "Bu alçaklara karşı ortak tavır almalıyız" dedi. Davutoğlu, "Çözüm süreci vahşilere taviz verme süreci değil" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde birisi uzman çavuş, ikisi er üç askerin çarşı izni sırasında yüzü maskeli kişilerce başlarından vurularak öldürülmesinin ardından konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bölge halkını katleden bu alçaklara karşı ortak tavır almalıyız" diye konuştu.

"İçinden geçtiğimiz günler herkes için bir sınavdır" diyen Davutoğlu, Kayseri'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken sözlerine şöyle devam etti:

"Milli birliğimizi korumak ve ülkede asayişi sağlamak için ne tedbir gerekiyorsa alacağız. Suçluların adalet önüne çıkarılması için gerekli talimatları verdim. Bu katiller gerekli hesabı verecek."

'Esas muhattabımız bölge halkı'Davutoğlu, çözüm süreci konusunda ise "Bu süreç bizim için asırlarca birarada yaşamış olan vatandaşlarımız arasında barışı ve milli birliği tesis etme sürecidir. Herhangi bir şekilde bu vahşilere taviz verme süreci değildir. Esas muhattabımız terör örgütü değil, bölgede yaşayan halkımızdır. Son olaylar da bölge halkının bu örgüte karşı büyük bir infial halinde olduğunu gösterdi" dedi.

Son yaşananların Meclis gündemine gelmesi beklenen iç güvenlik reform tasarısının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Davutoğlu, "En kısa zamanda iç güvenlik paketi meclis'te görüşülecek" diye konuştu.

Hakkari'de operasyon başlatıldıİçişleri Bakanı Efkan Ala ise konuyla ilgili olarak, "Yüzü maskeli 2 kişinin olduğu tespit edildi. Onlar jandarma çavuşumuzu ve iki jandarma erimizi tabancayla vurarak şehit etmişdir. O kişlerin yakanlanması için gereken yapılıyor. Yakalanmaları için ciddi biçimde çalışıyoruz" diye konuştu.

Saldırıya uğrayan askerlerin üzerinde sivil kıyafetleri vardı.

Genelkurmay'dan yapılan yazılı açıklamada ise "Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur" dendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler