HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu ve Tsipras düşürülen Rus jetini Twitter'da tartıştı

Başbakan Davutoğlu AB liderler zirvesindeyken Yunan mevkidaşı Tsipras'la Twitter'da tartıştı. Tsipras Türkiye'nin Rus jetini düşürmesini eleştirdi ve Ankara'yı Yunan hava sahasını ihlalle suçladı. Davutoğlu ise 'gündeme odaklanalım' mesajı verdi.

Davutoğlu ve Tsipras düşürülen Rus jetini Twitter'da tartıştı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel'deki liderler zirvesindeyken Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras'la arasında Twitter üzerinden bir tartışma yaşandı.

Tsipras, TSİ 20.00 civarında peş peşe gönderdiği dört Twitter mesajında hem Türkiye'nin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesini eleştirdi, hem de Türkiye'yi Yunan hava sahasını sürekli olarak ihlal etmekle suçladı.

@atsipras - Başbakan Davutoğlu'na: Neyse ki bizim pilotlarımız sizinkilerin Ruslara karşı olduğu kadar ateşli değil. #EUTurkey

@atsipras - Ege'de olanlar kabul edilemez ve inanılmaz #EUTurkey

@atsipras - Silahlara milyarlar harcıyoruz. Siz -- hava sahamızı ihlal için, biz -- sizi engellemek için #EUTurkey

@atsipras - En gelişmiş hava silah sistemlerine sahibiz -- ve yine de masum insanları boğan kaçakçıları yakalayamıyoruz #EUTurkey

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Tsipras'a yanıt ise TSİ 00.00 civarında geldi. Davutoğlu paylaştığı İngilizce mesajda , Brüksel'deki zirvenin gündemine ve çıkan sonuçlara odaklanılması gerektiğini ifade etti.

@Ahmet_Davutoglu - @atsipras'ın pilotlarla ilgili yorumları günün ruhuyla uyuşmuyor. Alexis: Gel pozitif gündemimize odaklanalım

Avrupa Birliği liderleri ile Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleştirilen zirvede göçmen krizinin çözümü için tarafların işbirliği yapması yönünde anlaşma çıkmıştı.

AB, 3 milyar euro finansal destek, Türk vatandaşlarına Schengen ülkelerine vizesiz seyahat için yol haritası ve AB üyelik sürecinin hızlandırılması konularında taahhütler verdi.

Türkiye ise bu taahhütler karşılığında AB'ye kaçak yollarla girmiş olan göçmenlerin iadesini sağlayacak olan Geri Kabul Anlaşması'nı imzalamayı ve sınır kontrollerini artırarak göçmenleri AB ülkelerine taşıyan insan kaçakçılığı şebekeleriyle mücadeleyi artırmayı kabul etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler