HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'na Suriyeli mültecileri göstermediler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriyeli sığınmacıların durumunun ele alındığı, "Suriye'nin dostları" toplantısına katılmak için Ürdün'e gitti.

Davutoğlu'na Suriyeli mültecileri göstermediler

Ancak toplantı Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları Za'atari kampında gerçekleşmesine rağmen, sığınmacıları ziyaret edemeden geri döndü.

Türkiye , Lübnan, Irak'ın Dışişleri Bakanları ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve Mısırlı yetkililerin katıldığı toplantı, Za'atari kampının idari bölümünde gerçekleştirildi. Ancak Ürdünlü yetkililer, konuk bakanların kampın, Suriyeli mültecilerin yaşadıkları bölümüne geçmesine izin vermedi.

Hürriyet 'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Ürdün'deki en büyük Suriyeli sığınmacı kampı olan Za'atari'de yaklaşık 110 bin kişi yaşıyor. Ürdün'de toplam 600 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Türkiye'de ise bu sayı 900 bini aşmış durumda.

Suriye'de iç savaşın çıkmasından sonra ülkeyi terk edenlerin sayısı ise 5.5 milyona ulaştı.

TÜRKİYE KAMPINI AÇTI, ÜRDÜN AÇMADI

Ürdün'deki toplantının benzeri, dört ay önce, Ocak ayında Şanlıurfa'da gerçekleştirilmişti. Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran konteyner kentte düzenlenen toplantı çerçevesinde, Davutoğlu ve konuk bakanlar, görüşmelerin ardından kampı gezmişlerdi.

Kamp içinde ayrı ayrı, uzun süre dolaşan konuk bakanlar, Suriyeli sığınmacıların durumunu yerinde görme fırsatı bulmuş, sığınmacılarla sohbet edip, dertlerini bizzat dinleme fırsatı bulmuşlardı.

Ürdünlü yetkililerin, konukları Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları bölgeye hiç sokmamaları nedeniyle, ne Davutoğlu, ne de diğer bakanlar durumu kendi gözleriyle görme imkanı bulabildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler