HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

D.Bakır Barosu'ndan sürüklenme görüntüsüne suç duyurusu

Diyarbakır Barosu, Şırnak'ta çıkan çatışmada öldüğü öne sürülen Hacı Lokman Birlik'in cesedinin zırhlı araçla sürüklenme görüntüleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

D.Bakır Barosu'ndan sürüklenme görüntüsüne suç duyurusu

Diyarbakır Barosu, Şırnak'ta çıkan çatışmada öldüğü öne sürülen Hacı Lokman Birlik'in cesedinin zırhlı araçla sürüklenme görüntüleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, sorumlular hakkında kamu davası açılması gerektiğini söyledi.

Yapılanın suç olduğunu belirten Elçi, dilekçesinde, "Hacı Lokman Birlik adlı kişinin cesedinin boynuna iple bağlamak suretiyle zırhlı bir araçla yerde sürüklenmesi, cenazeye işkence ve saygısızlık yaparak bu durumu fotoğraf ve kamera kaydına alıp, yayınlayan görevliler hakkında gerekli soruşturma işlemlerinin yapılarak kamu davası açılmasını talep ediyorum" dedi.

Bu arada Radikal gazetesinin haberine göre Birlik'in otopsi tutanağında, vücuduna 28 merminin isabet ettiği ve en az 17 tanesinin öldürücü nitelikte olduğu belirtildi. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan otopsi tutanağında, Hacı Birlik'in ölüm nedeniyle ilgili ‘Çoklu iç organ ve büyük damar yaralanmasına bağlı gelişen iç kanama ve medüller şok'denildi.

"Ölüye bunu yapan diriye ne yapmaz?"HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şırnak'ta cansız bir bedenin güvenlik aracının arkasına bağlanarak sürüklendiğini gösteren videoyla ilgili sözlerini eleştirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Davutoğlu'nun açıklamasının yetersiz olduğunu söyledi.

Demirtaş, "Neredeyse yerde sürüklenen kişiyi suçlayan ifadelerle cümle kurması ayrıca bir utançtır" dedi.

"O zaten kameraya yansıyan bir vaka" diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada hergün aşağı yukarı benzer olaylar yaşıyor. Ölüye onu yapanın diriye neler yapacağını siz düşünün".

Davutoğlu: Kabul edilemezBaşbakan Davutoğlu, görüntüyü şu sözlerle eleştirmişti:

"Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir.

"Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir. Bu son derece yanlış tavırlar her şeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez.

"Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum. Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir."

'İçişleri Bakanı istifa etmeli'HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bugünkü konuşmasında İçişleri Bakanı Selami Altınok'u da eleştirerek istifasını istedi.

Altınok ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, bir hukuk devleti. Terörle mücadeleyi hukuk sınırları içinde, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yapacağız. Bu konuyla alakalı, sosyal medyada yansıdıktan sonra talimat verdim, 2 polis müfettişimizi bugün itibarıyla Şırnak'a gönderdik" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler