HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DEAŞ Musul'da 550 aileyi kaçırdı

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınması için sürdürülen operasyondan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

DEAŞ Musul'da 550 aileyi kaçırdı

Irak'ta ABD destekli Musul operasyonu sürerken, Birleşmiş Milletler'den (BM) kan donduran bir açıklama geldi.

Reuters'ın haberine göre, BM insan hakları yetkilileri, terör örgütü DEAŞ'ın Musul'un köylerinden en az 550 aileyi kent merkezine götürdüğünü açıkladı.

Yetkililer, kentteki DEAŞ mensuplarının bulunduğu bölgelere götürülen bu ailelerin canlı kalkan olarak kullanıldığının düşünüldüğünü belirtti.

BM sözcüsü Ravina Shamdasani, bölgeden gelen ve "kanıtlarla desteklenen" bir bilgiye dayanarak, DEAŞ'ın bir köyde 40 sivili öldürdüğüne dair bir haberi de soruşturduklarını söyledi.

Peşmerge Musul’un kuzey kapısında

Irak’ın Musul kentini DEAŞ terör örgütünden kurtarmak için başlatılan operasyon beşinci gününde. Dün IBKY’ye bağlı Peşmerge, Başika, Navaran ve Tilskof olmak üzere üç bölgede taarruza geçti. Peşmerge birkaç saatlik çatışmanın ardından Musul’un 15 km kuzeyinde yer alan stratejik öneme sahip Navaran köyünü ele geçirdi. Hürriyet, dün Musul’a açılan kapılardan biri olarak görülen Navaran’daydı. Musul’a doğru ilerlemeyi sürdüren Irak ordusu ise kentin doğu kapısı sayılan Bartilla’da kontrolü sağladı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler