HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Delta ve American Airlines, vurulmuş aslan taşımayacak

Delta ve American Airlines, Zimbabve'de Cecil adlı aslanın Amerikalı bir diş hekimi tarafından vurulmasıyla oluşan tepkilerin ardından avlanmış hayvanları taşımama kararı aldı. Şirketler vurulmuş aslan, gergedan, fil ve bizon taşımayacağını duyurdu.

Delta ve American Airlines, vurulmuş aslan taşımayacak

Delta ve American Airlines, Zimbabve'de Cecil adlı aslanın Amerikalı bir diş hekimi tarafından vurulmasıyla oluşan tepkilerin ardından avlanmış hayvanları taşımama kararı aldı.

İki şirket bundan böyle, vurulmuş aslan, gergedan, leopar, fil ve bizon taşımayacağını duyurdu. Açıklamada kararın neden alındığı belirtilmedi.

Bazı Afrika kentlerine doğrudan uçan Delta Havayolları'nın vurulmuş hayvanları taşımaması için internet üzerinden bir imza kampanyası başlatılmıştı.

American Airlines, Sahra-altı Afrika'da sadece sekiz kente uçuyor. Şirket, yasağın derhal yürürlüğe girdiğini duyurdu.

TIKLAYIN - 'CECIL'İ ÖLDÜRÜP BAŞINI KESTİLER, DERİSİNİ YÜZDÜLER'

Cecil, Temmuz'da Walter Palmer adlı Minnesotalı bir diş doktoru tarafından yasa dışı olarak vurulmuştu. Zimbabve, Palmer'la birlikte Nisan'da başka bir aslanı yasa dışı vurduğu belirtilen Jan Casimir Seski adlı bir doktorun da iadesini istiyor.

Palmer'ın Hwange Ulusal Parkı'nın sembolü durumundaki Cecil'i vurmak için 50 bin dolar ödediği belirtiliyor.

Oxford Üniversitesi tarafından boynuna takılan çip'le izlenen 13 yaşındaki Cecil'in Palmer tarafından okla vurulduğu, 40 saat sonra bulunup tüfekle öldürülen hayvanın başı kesilmiş ve derisi yüzülmüştü. Palmer, Cecil'in koruma altında olduğunu bilmediğini söylüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler