HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Demokratikleşme Paketi" dış basında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'yle ilgili haberleri uluslararası ajanslar da acil koduyla duyurdu.

"Demokratikleşme Paketi" dış basında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketi, uluslararası haber ajansları ve önde gelen yayın kuruluşları tarafından flaş haber olarak duyuruldu. İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Erdoğan Kürt paketini açıkladı" derken, Alman Die Welt gazetesi, "Türkiye kamu kurumlarında başörtü yasağını kaldırdı" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde seçim barajı, farklı dil ve lehçelerde eğitim, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması gibi pek çok düzenleme yer alıyor. Dünyanın önde gelen basın ve yayın kuruluşları, demokratikleşme paketeni "acil" koduyla okuyucularına ve izleyicilerine duyurdu.

BBC: İngiliz yayın kuruluş BBC, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kürt ve diğer azınlıkları ilgilendiren siyasi reformları açıkladığını "acil" koduyla izleyicilerine duyurdu. BBC, Erdoğan'ın, Kürt ve diğer küçük partilerin meclise girmesini engelleyen yüzde 10'luk seçim barajını düşürebileceklerini açıkladığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın, "Bu tarihi bir an, çok önemli bir adım" sözlerine yer veren İngiliz yayın kuruluşu BBC, il ve ilçelerin isimlerinin değiştirilmesi önündeki engellerin kaldırıldığını vurguladı. BBC, Erdoğan'ın AK Partisi için önemli bir hedef olan, kamu kurumlarında kadınların başörtüsü yasağının da demokratikleşme paketiyle ortadan kaldırılacağını belirtti.

Reuters: Uluslararası haber ajansı Reuters, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratikleşme paketini bugün Ankara'da açıkladığını duyurdu. Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde, seçim barajını yüzde 5'e düşürme ya da tamamen kaldırmayı amaçladığı belirtildi. Türkiye'de mevcut seçim barajının yüzde 10 olduğu, barajın düşürülmesinin Kürt partilere yarayacağı vurgulandı. Demokratikleşme paketinde, özel okullarda Türkçe dışında, farkıl dil ve lehçelerde eğitim verilmesinin önünün açıldığı da ifade edildi. Reuters, Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinin önemli maddelerinden birinin de, kamu kurumlarında kadınların başörtüsü yasağının kaldırılması olduğunu belirtti. Başörtü yasağının yargıda ve orduda ise devam edeceği vurgulandı.

Der Spiegel: Almanya'nın önemli siyasi dergilerinden Der Spiegel de internet sayfasında, demokratikleşme paketiyle ilgili haberini "Erdoğan kamu kurumlarında başörtüsü yasağını kaldırdı" başlığıyla verdi. Hakim, savcı ve askeri personelin başörtüsü takmasının ise, yasak olmaya devam edeceği belirtildi.

Die Welt: Almanya'da liberal eğilimli Die Welt gazetesi, Başbakan Recep Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketine internet sayfasında geniş yer verdi. Erdoğan'ın demokratikleşme paketini Ankara'da açıkladığını belirten gazete, Türkiye'de kamu kurumlarında kadınların başörtüsü takmaları önündeki yasağın kaldırıldığını vurguladı.

Daily Star: Lübnan gazetesi Daily Star da internet sayfasında Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketine geniş yer verdi. Haberde, Türkiye'de Kürtlerle yürütülen barış görüşmelerinin kilit adımlarından biri olan demokratikleşme paketinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığı belirtildi. Daily Star reform paketinin, özel okullarda Kürtçe eğitim verilmesine imkan sağladığını belirtti. Demokratikleşme paketiyle, kamu kurumlarında başörtüsü yasağının da kaldırıldığı ifade edildi.

Associated Press: Başbakan Erdoğan, Kürtçe'yle ilgili bazı kısıtlamaların ve İslami başörtü konusundaki yasağın kaldırılmasını içeren bir kanun teklifi paketi açıkladı.

AFP: Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki Kürt toplumunun haklarını zenginleştirecek reformlar açıkladı. Bu, barış süreci açısından kilit öneme sahip bir adım.

'Demokratikleşme Paketi' açıklamasını onlarca kanal canlı yayınladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ni çok sayıda televizyon kanalı canlı olarak yayınladı.

Başta haber kanalları olmak üzere çok sayıda televizyon kanalı, Başbakan Erdoğan'ın Demokratikleşme Paketi'ni açıkladığı 11.00'de yayınlarını Ankara'ya çevirdi. Onlarca kanal, Erdoğan'ın açıklamasını canlı yayınladı.

Çok sayıda yerel ve bölgesel kanal ile KKTC ve Kuzey Irak'tan bazı kanallar da Erdoğan'ın açıklamasını bir süre canlı yayınladı.

El Cezire gibi bazı uluslararası kanallar da haber bültenlerinde Erdoğan'ın paket açıklamasına yer verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler