HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DERGİ Avustralya ve Yeni Zelanda’da doğal yaşam

BBC Earth, #EarthCapture etiketi ile farklı ülkelerden okurların gönderdiği fotoğraflara yer veriyor. Bu makalede Avustralya ve Yeni Zelanda’ya özgü doğal yaşam fotoğrafları bulunuyor.

DERGİ  Avustralya ve Yeni Zelanda’da doğal yaşam

Kara Segedin

BBC Earth

BBC Earth, #EarthCapture etiketi ile farklı ülkelerden okurların gönderdiği fotoğraflara yer veriyor.

Bu makalede, "Hangi ülke fotoğrafta daha iyi görünüyor?” konusunda yarışan Avustralya ile Yeni Zelanda'dan doğal yaşam fotoğrafları yer alıyor.

Koala

Yumuşak tüyleriyle koalalar sevimlilik bakımından herkesin favorisi olmalı. Bu hayvanlar günün 18 saatini uyuyarak, geri kalan zamanlarını ise okaliptüs yapraklarını kemirerek geçiriyor.

Yeni Zelanda deniz aslanı

Deniz aslanı türleri arasında en nadir rastlananı Yeni Zelanda'da ‘rapoka' ya da ‘whakahao' adlarıyla da bilinen ve avlanma sonucu nesli neredeyse tükenen tür. Bunlardan doğada sadece 10-15 bin kadar kaldığı sanılıyor.

Tuzlu su timsahı

Avustralya'nın kuzeyinde yaşayan bu canlılar dünyanın en büyük sürüngenleri ve insanlar açısından da tehlikeli olarak görülüyor.

Tuatara

Yeni Zelanda'nın tuataraları "yaşayan fosiller” olarak da adlandırılıyor. Bir zamanlar dinozorlarla birlikte yaşayan bu canlılar milyonlarca yıldır pek değişim göstermemiş.

Platipus

Ornitorenk olarak da bilinen ve Avustralya'nın en ilginç canlılarından biri olan bu hayvan tam bir karışım ürünü gibi; ördek gagalı, kunduz kuyruklu, su samuru ayaklı, yumurtlayan bir memeli ve zehirli.

Kakapo

Kakapo papağanı uçamaz. Geceleri ortalığa çıkan kakapolar ağaçlara tırmanır. Bugün yeryüzünde sadece 126 kakapo yaşıyor.

Kookaburra

İsmini kahkahaya benzeyen kendisine özgü ötüşünden alan bu kuşlar küçük hayvanları avlayarak beslenir.

Tui

Yeni Zelanda'nın güzel ötüşlü bu zeki kuşları insan konuşmasını da taklit edebiliyor.

Tazmanya canavarı

Sadece Avustralya'nın güneyinde yer alan Tazmanya adasında yaşayan ve dünyanın en büyük etobur keselisi olan bu hayvan pis kokusu ve tiz çığlığıyla biliniyor.

Dev weta böceği

Dünyanın en büyük böcekleri arasında olan bu böcekler 10 cm'ye kadar büyüyor. Çoğu insanın korktuğu bu böcekler tamamen zararsız.

Bu makalenin İngilizce aslını BBC Earth'te okuyabilirsiniz.

Dergideki diğer makalelere buradan ulaşabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler