HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Die Zeit: “Erdoğan’ın sözde büyümesi”

Almanya'nın haftalık gazetelerinden ‘Die Zeit’ Çarşamba günü piyasaya çıkan baskısının ekonomi sayfasını Türkiye’ye ayırdı.

Die Zeit: “Erdoğan’ın sözde büyümesi”

DHA DIŞ HABER-Almanya’nın önde gelen 500 bin tirajlı Perşembe günleri piyasaya çıkan haftalık ‘Die Zeit’ gazetesi Almanya’nın çoğu bölgelerinde dini bayram olduğu için 3 Haziran Çarşamba günü piyasaya çıkan baskısının ekonomi sayfasını Türkiye’ye ayırdı.

Almanya’nın önde gelen 500 bin tirajlı Perşembe günleri piyasaya çıkan haftalık ‘Die Zeit’ gazetesi Almanya’nın çoğu bölgelerinde dini bayram olduğu için 3 Haziran Çarşamba günü piyasaya çıkan baskısının ekonomi sayfasını Türkiye’ye ayırdı. Ekonomi muhabiri Michael Thumann imzalı makaleye ‘Erdoğan’ın sözde büyümesi’ başlığı atıldı.

Türkiye ekonomisi hakkında yazılan makalede şu ifadelere yer verildi: “Avrupa’nın kenarında her şeye hakim olmak isteyen bir adam var. Denizlerin üzerine köprüler yapıp, dünyayı birleştirmek, dağları kaldırıp devası gökdelenler yapan adamın ismi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Yeşil alanları şantiyeye çeviren ve basını şantiyeye sokmayan bir ülke. Çünkü çevreyi korumak isteyenler özellikle İstanbul gibi 12 milyon nüfuslu metropolkentte yeşil alanın azaldığına dikkat çekiyor.”

Haberde, İstanbul Boğazına 3. köprü ve 12 şeritli otoyol, havaalanı projesi, devası yapıların inşaat çalışmaları anlatıldı. Türkiye’de inşaat patlamasının ülkede bir büyüme değil tam aksine gerçeklerden uzaklaştırma bir yabancılaştırma olduğuna yer verildi. 7 Haziran seçimlerinin önemi de haberde vurgulandı. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gücünü ispatlamak için seçimleri kazanmak istiyor”denildi.

Türkiye ve İstanbul’da devası AVM’lerde alışverişin adeta durma noktasında olduğu ima edildi. AVM’de esnafın günde bir t-şört sattığı ve iyi bir tükenmez kalem için müşterinin taksit yaptığı yazıldı. Halkın bir düzine kredi kart kullanıp ihtiyaçlarını karşıladığı belirtilen haberde borçların giderek büyümesine dikkat çekildi.

Dev inşaat projelerinin göstermelik olduğu daha çok gerçek ekonomik büyümeyi göstermediği anlatıldı.

Ekonomistler endişeli

Gazete ayrıca Boğaziçi Üniversitesinden Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Refik Erzan ve Bahçeşehir Üniversitesinden Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Gürsel’in ifadelerine de yer verdi. Gazetedeki habere göre Prof. Dr. Refik Erzan ekonominin 3 temel direği tüketim, yatırım ve ihracatın ülkede giderek erimesini büyük bir tehlike olarak gösterdi. Prof. Dr. Seyfettin Gürsel de “Genç nüfusun iş piyasasına entegre olmasını sağlamalıyız. Ekonomi Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) en son verilerine göre Türkiye’de 29 yaşına kadar olan gençlerin 3’de 1’i işsiz. Küresel ekonomik krizde olan AB ülkelerinde bile işsizlik oranı Türkiye kadar yüksek değil” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler