HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diri diri yakılan Hudayr'ın ABD'li kuzenine ağır işkence

Kudüs’te kaçırıldıktan sonra cesedine ulaşılan Filistinli 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr’ın diri diri yakılarak öldürüldüğü açıklandı.

Diri diri yakılan Hudayr'ın ABD'li kuzenine ağır işkence

Saldırganları henüz bulamayan İsrail güvenlik güçlerinin ise kurbanın kuzeni 15 yaşındaki Tarık’ı gözaltına alarak işkenceden geçirdiği ortaya çıktı.

Kayıp İsrailli üç gencin cesedinin pazartesi Batı Şeria’da bulunmasından iki gün sonra bu kez Kudüs’ün kuzeyindeki Şuafat beldesinde Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr kaçırılmış, gencin yanmış cesedi birkaç saat sonra bir ormanda bulunmuştu.

Önceki gün defnedilen gencin korkunç bir şekilde öldürüldüğü otopsi raporuyla belirlendi. Filistin resmi haber ajansı Wafa’ya konuşan Filistinli Başsavcı Muhammed el A’vevi, ilk otopsi sonuçlarına göre Hudayr’ın ölüm sebebinin, “yakma ve yakmadan kaynaklanan komplikasyonlar” olduğunu açıkladı.

Tel Aviv’de İsrailli adli tıp uzmanları tarafından yürütülen otopsiye katılan Filistinli doktor Saber el Elul, gencin solunum kanalında yanıcı maddelere rastlandığını, bunun da Muhammed’in bu maddeyi, yanarken soluduğu anlamına geldiğini söyledi. Otopsiyle ilgili tüm bulgular incelendikten sonra adli tıp incelemesi tamamlanacak ve kesin rapor açıklanacak. Filistinliler gencin aşırı sağcı İsrailliler tarafından öldürüldüğünü söylüyor.

ABD'Lİ KUZENE AĞIR İŞKENCE

Olayın yol açtığı gerginliği daha da yükseltecek bir başka gelişme daha yaşandı. Öldürülen gencin 15 yaşındaki Amerikan vatandaşı kuzeni Tarık Ebu Hudayr’ın Kudüs’te ağır şekilde darp edildiği ortaya çıktı.

Florida’dan tatil için Kudüs’e gelen Tarık, kuzeninin vahşi biçimde öldürülmesinin ardından çıkan olaylar sırasında gözaltına alındı. Filistinli insan hakları örgütleri, Tarık’ın İsrail polisi tarafından dövüldüğünü bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı da “Tarık Hudayr’ın gözaltında ağır şekilde dövüldüğü haberlerinden aşırı derecede rahatsısız. Acil ve güvenilir bir soruşturma bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler