HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış basın '14 Aralık kararı'nı böyle duyurdu

14 Aralık operasyonuyla ilgili mahkemenin verdiği karara yabancı basın da büyük ilgi gösterdi.

Dış basın '14 Aralık kararı'nı böyle duyurdu

Reuters, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşmanları tarafından yürütülen 'kirli operasyonlara' yanıt olarak savunduğu davada Türk mahkemesi üst düzey medya yöneticisi ve diğer üç kişinin tutuklanmasına karar verdi" ifadelerini kullandı. Hakkında tutuklama kararı çıkarılan isimlerden biri olan Hidayet Kararca'nın Samanyolu Televizyonu'nun Genel Yayın Yönetmeni olduğuna dikkat çeken Reuters, Avrupa Birliği'nin geçtiğimiz haftaki operasyonda Karaca ve diğer medya çalışanlarının gözaltına alınmasının "Avrupa değerlerine karşı olduğu" şeklindeki tepkisini ve Erdoğan'ın bu tepkiye "Fikrinizi kendinize saklayın" diye yanıt verdiğini hatırlattı. Ajans, ilk haberinden kısa bir süre sonra geçtiği ikinci haberinde ise "TRT Haber kanalı ABD'de yaşayan Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldığını bildirdi" ifadelerine yer verdi.

Fransız AFP ise "acil" koduyla geçtiği haberinde TRT Haber'in duyurduğu iddiaya yer vererek "Türk mahkemesi Erdoğan'ın düşmanı Gülen hakkında yakalama kararı çıkardı" dedi.

Associated Press ise Türk basınında çıkan haberlere dayanarak son yapılan operasyonda dört kişi hakkında tutuklama kararı verildiğini duyurdu. Ajans, hakkında tutuklama kararı çıkarılan dört kişiden ikisinin medya yöneticisi olduğunu, birinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün eski Terörle Mücadele şube müdürlerinden olduğunu, diğer ikisinin de emniyet mensubu olduğunu bildirdi. Ajansın haberinde, söz konusu soruşturmanın "medyaya bir darbe" olarak görülerek kınandığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise yurt dışından gelen eleştirilere sert tepki gösterdiği yer aldı.

En Çok Aranan Haberler