HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış basın '14 Aralık operasyonu'nu böyle gördü

Zaman Gazetesi'ne yapılan gözaltı operasyonu, erken saatlerde gerçekleşmesine rağmen uluslararası haber ajansları tarafından da duyuruldu.

Dış basın '14 Aralık operasyonu'nu böyle gördü

Operasyonu ilk duyuran yabancı basın organı, Reuters haber ajansı oldu. Ajans, "Türk polisinden ABD'deki vaiz Gülen'e yakın medya organlarına baskın" başlığını attı.

Reuters, "Türk polisi, ABD'de yaşayan vaiz Fethullah Gülen'e yakın olan bir televizyonkanalı ve gazeteye baskın düzenleyerek, bazı kişileri gözaltına aldı. Operasyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce Gülen destekçilerine karşı yeni bir kampanyanın sinyalini vermesinin ardından geldi" ifadesini kullanıdı.

Reuters'ın geçtiği bu haber, başta İngiliz gazetesi Daily Mail'in internet sitesi ve İsrail basını olmak üzere birçok yayın organı tarafından da okurlara sunuldu.

"Türk polisi, Erdoğan'ın rakibinin destekçilerinin medya merkezlerine baskın düzenledi" başlığını kullanan AFP ise operasyonun 13 kentte gerçekleştirildiğini bildirirken, en az 14 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler