HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış basın patlamayı böyle duyurdu

Dünyanın önde gelen yayın kuruluşları Şanlıurfa Suruç'taki patlamayı takipçilerine 'son dakika' etiketiyle ulaştırdı. İşte başlıca yorumlar...

Şanlıurfa Suruç'ta 11 Nisan semtinde, Amara Kültür merkezinin bahçesinde meydana gelen ve en az 30 kişinin hayatını kaybettiği patlama dış basında da yer aldı. Associated Press, Reuters ve AFP'nin "son dakika" olarak geçtiği haberleri çok sayıda yayın kuruluşu da takipçileriyle paylaştı.

ASSOCIATED PRESS: Türk yetkililer, Suriye sınırı yakınlarındaki patlamada en az 30 kişinin öldüğünü, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığını açıkladı.

REUTERS: Türk İçişleri Bakanlığı, patlamanın "terör saldırısı" neticesinde gerçekleştiğini duyurdu.

AFP: Patlama, Türkiye'nin IŞİD'le mücadeledeki rolünü artırdığı sırada meydana geldi. Bir başbakanlık yetkilisi, patlamada 30 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

BBC: Suriye sınırındaki Türk kasabası Suruç'ta meydana gelen patlamada en az 30 kişi öldü.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, aynı zamanda, patlamanın Twitter'da, #SuruçMassacre, #SuruçtaKatliamVar gibi hashtag'lerle en çok paylaşılan konu olduğunu da okuyucularıyla paylaştı.

CNN: Türkiye’nin Suriye sınırına komşu Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada onlarca ölü ve yaralı var.

DAILY MAIL: Kürt güçlerinin hala IŞİD'le savaştığıKobani yakınlarında bulunan Suruç'ta büyük bir patlama meydana geldi. Yetkililer patlamanın IŞİD'le bağlantılı olduğuna inanıyor. Saldırının Türkiye devletinin IŞİD'e karşı ilk ciddi hamlelerini yapmasından hemen sonra gelmesi dikkat çekiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler