HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri'nden son dakika açıklama: Katar kararından büyük üzüntü duyduk

Aralarında Suudi Arabistan ve Mısır'ın da bulunduğu bazı Arap ülkelerinin Katar ile diplomatik bağları kesme kararı Türkiye'de 'büyük üzüntü' yarattı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın bu sabah Katar'la diplomatik ilişkilerini kesme ve Katar'a yönelik bazı yaptırımlar uygulamaya koyma kararı aldıklarına dikkat çekilerek " Bu karardan büyük üzüntü duyuyoruz" denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Bölgemiz çeşitli ülkelerde devam eden krizler nedeniyle derin bir istikrarsızlıktan geçmektedir. Böyle bir dönemde bölgesel dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda, Türkiye'nin stratejik işbirliği içinde olduğu ve bölgesel barış, güvenlik ve istikrar bakımından önemli bir role sahip bulunan Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki görüş ve yaklaşım farklılıklarını diyalog yoluyla çözmeleri en halisane temennimizdir."

"TÜRKİYE ANLAŞMAZLIĞIN ÇÖZÜLMESİ İÇİN "ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRMEYE HAZIR"

Bakanlık, "Terörizmle mücadele başta olmak üzere bölgemizin karşı karşıya olduğu tehdit ve sınamalarla ancak birlik ve beraberlik içinde mücadele edilebileceği unutulmamalıdır" sözlerini kullandığı açıklamasında şunları da söyledi:

"Türkiye, bölgesinin sorumlu bir aktörü ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Zirve Dönem Başkanı olarak dost ve kardeş ülkeler arasında yaşanan bu anlaşmazlığa en kısa sürede çözüm bulunması hususunda üzerine düşeni yerine getirmeye hazırdır."

(ANKA)

(CN/HND)


En Çok Aranan Haberler