HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri'nden Yunanistan'a Lozan cevabı

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, "Erdoğan, Lozan Antlaşması'nı feshetmek istiyorsa, o zaman Sevr Anlaşması’na geri dönebiliriz" sözlerine tepki gösterdi.

Dışişleri'nden Yunanistan'a Lozan cevabı

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, "Erdoğan, Lozan Anlaşmasını feshetmek istiyorsa, o zaman Sevr Anlaşması’na geri dönebiliriz" sözlerine tepki gösterdi.

'KENDİSİNE AYNEN İADE EDİYORUZ'

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yunanistan Savunma Bakanı'nın iki ülke ilişkilerine zarar verdiği ifade edildi. Açıklama metni şöyle:

"Gelişmeleri sağduyulu bir bakış açısıyla değerlendirme ve ifade etme kapasitesinden yoksun olduğunu bildiğimiz Yunanistan Milli Savunma Bakanı’nın 1 Aralık günü sarfettiği Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz.

Kıbrıs Adasında terör ve tedhiş eylemlerinde bulunmuş olan EOKA örgütü irtibatlı kuruluşları geçtiğimiz günlerde ödüllendirecek kadar izan kaybına uğrayan Milli Savunma Bakanı’nın tutumu iki ülke arasında geliştirmeye çalıştığımız iş birliği çabalarına zarar vermektedir.

Milli Savunma Bakanı Kammenos’u bir kez daha, devlet sorumluluğuna ve ciddiyetine uygun hareket ederek, bundan böyle benzer açıklamalar ve eylemlerden imtina etmeye davet ediyoruz."

LOZAN TARTIŞMASI

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'na dair açıklamalarına karşılık olarak, "Erdoğan, Lozan Anlaşmasını feshetmek istiyorsa, o zaman Sevr Anlaşması’na geri dönebiliriz" yorumunu yaptı. Erdoğan, Eylül ayı sonlarında ise, "1920'de Sevr'i gösterdiler, 1923'te bizi Lozan'a iknâ ettiler. Birileri de Lozan'ı 'zafer' diye yutturmaya çalıştı. Her şey ortada" demişti.

Ardından 29 Ekim'de Lozan Antlaşması'na atıfta bulunarak, "Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var" açıklamasını yapmıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler