HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'daki 'hayatı durdurma' eylemine soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen hafta Diyarbakır'da 'hayatı durdurma' adıyla yapılan kepenk ve kontak kapatma eylemi ile ilgili soruşturma başlattı. Bu kapsamda DBP İl Eş Genel Başkanı'nın da aralarında bulunduğu dört kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'daki 'hayatı durdurma' eylemine soruşturma

Hatice Kamer

Diyarbakır

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen hafta Diyarbakır'da 'hayatı durdurma' adıyla yapılan kepenk ve kontak kapatma eylemi ile ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek'in de yer aldığı dört kişi 27 Ağustos sabahı evlerinden gözaltına alındı.

Savcılık tarafından ifadesi alınan DBP İl Eş Başkanı ve beraberindekiler "örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandılar.

Konuyla ilgili 30 Ağustos'ta yazılı bir açıklama yayınlayan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek, Silvan ve Lice'de yaşananlar için 26 Ağustos'ta Diyarbakır'da "Hayatı durdurma" çağrısı yapmıştı.

6-7 Ekim olaylarından sonra ilk defa kent merkezinde kepenk kapatma eylemi gerçekleştirilmişti.

Yapılan çağrı üzerine eczane, fırın ve AVM'ler dışında Diyarbakır'da gün boyunca birçok dükkan kepenklerini kapatmıştı.

Daha önce, "öz yönetim ilanı" açıklamasına katıldıkları ya da bizzat açıklamayı yaptıkları gerekçesiyle Demokratik Bölgeler Partisinin Diyarbakır'ın Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Şık Barut, Seyit Narin, Hakkari Belediyesi Eş Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, Lice Belediye Eş Başkanı Harun Erkuş, Van Edremit Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, HDP, Ağrı Eleşkirt İlçe Eş Başkanı Engin Dursun tutuklanmıştı.

Belediye başkanlarının TCK'nın 302. Maddesi kapsamında açılacak soruşturma kapsamında yargılanacakları belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Şık Barut, Seyit Narin, Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da 27 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla görevden uzaklaştırıldıkları açıklanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler