HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Doğal Kararlılık" operasyonları

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan silahlı gruplara havadan atılan silah ve tıbbi malzeme dolu konteynerlerden birinin IŞİD militanlarının eline geçtiğini doğruladı.

Pentagon Sözcüsü Steve Warren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kobani'deki Kürt gruplara havadan atılan 28 konteynerden 2'sinin hedeften saptığını belirtti. Warren, bu iki konteynerden birinin yere düştükten kısa süre sonra havadan vurularak imha edildiğini, diğerinin ise "düşman eline düştüğünü" kaydetti.

Küçük silahlar, el bombaları, tıbbi malzeme ve cephane içeren konteyneri taşıyan paraşütün rüzgar nedeniyle rotasından saptığının sanıldığını ifade eden Warren, "Ekipman dolu bir konteyner, düşmana herhangi türden bir avantaj sunmak için hiçbir şekilde yeterli değil. Bunlar nispeten az miktarda malzeme, zaten IŞİD'in sahip olduğu şeyler" dedi.

ABD yönetimi, önceki gün Kobani'deki Kürt gruplara uçaklarla silah ve erzak yardımı yaptığını duyurmuştu. Pentagon, Kobani'ye havadan yapılan takviyelerden IŞİD tarafına düşen bir tanesinin yok edildiğini açıklamış, internet ortamında ise silahların IŞİD militanlarınca ele geçirildiğini gösteren videolar yayınlanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler