HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dumanlı ve Karaca'nın sorguları tamamlandı, karar 19 Aralık'ta

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınanlardan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın sorguları tamamlandı. Kararın 19 Aralık saat 14.00'da açıklanacağı duyuruldu.

Dumanlı ve Karaca'nın sorguları tamamlandı, karar 19 Aralık'ta

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan ve 'silahlı terör örgütüne üye olmakla' suçlanan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin Adliye'deki sorguları tamamlandı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığına göre, 12 şüphelinin sorgulamasını yapan 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, kendisiyle görüşen avukatlara kararı yarın (19 Aralık) saat 14.00'da açıklayacağını söyledi.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden Hidayet Karaca, 7 saat süren ifadesinde 'Fethullah Gülen'i 1995 yılından beri tanıdığını, Gülen'in demeçlerini ve kitaplarını da fırsat buldukça takip ettiğini' belirtti.

Fettullah Gülen'den talimat almadığını kaydeden Karaca, RTÜK kurallarına uygun bir şekilde, özgürce, demokratik ve hukuk devletinin oluşması için yayın yaptıklarını söyledi.

'Gülen'den talimat almıyoruz'Samanyolu TV'de yayınlanan Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizileriyle ilgili sorular üzerine Karaca, "Hayal ürünü olan bir diziden gerçek hayatta bir silahlı terör örgütü çıkartmak dünyanın en komik konusudur" diye konuştu.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı da yine 7 saat süren ifadesinde, "Fetullah Gülen Hoca Efendi'yi vaazları ve konuşmalarıyla uzaktan tanıdım. Süleymaniye ve Fatih Camii'lerinde verdiği vaazları dinledim. Daha sonra kişisel olarka tanışma imkanı buldum. Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli bir din alimi aynı zamanda fikir adamıdır. Gülen'in kitaplarını ve fikirlerini takip ediyorum" dedi.

Fethullah Gülen'in Zaman Gazetesi ile ilgili 'yönetici olarak herhangi bir vasfı olmadığını' belirten Dumanlı, "Sadece Gülen'in hatfada bir gün Cuma günleri olmak üzere yazılarının yayınlandığı 'Kürsü' başlıklı köşesi vardır. Gülen'in Zaman Gazetesi'nin yayın politikasına müdahalesi söz konusu değildir. Onun talimatları ile şekillenmez" ifadelerini kullandı.

'Köşe yazısı delil'Ekrem Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır, adliye çıkışında yaptığı açıklamada müvekkili için "TCK'nın 314/2 maddesinden. Yani silahlı terör örgütüne üye olmak. Bunun haricinde iftira ve hürriyeti tahdit suçlarından mahkemeye sevk edilmişti. Bu suçlarla ilgili ifade verdi kendisi" dedi.

Gazi Tanır, Dumanlı'nın suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Dumanlı'nın avukatı Tanır, suçlamalara dair maddi delillerin ne olduğunu sorduklarını, yanıt olarak kendilerine "Gazetede yayınlanan iki köşe yazısı ve Hocaefendi'nin (Fethullah Gülen) bir sohbetinin bir metninin gazetenin üçüncü sayfasında yayınlanması" bilgisinin verildiğini söyledi.

Zaman gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre Dumanlı ifadesinde "Hocaefendi'nin konuşması Zaman'da yayınlandığı gibi, Vatan gazetesinde de hatta daha geniş olarak yayınlanmış. Hürriyet'te de yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök de yayınlamış" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler