HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Başbuğ'un tahliyesini konuşuyor

Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ için tahliye kararının verilmesi, yabancı medyada hemen yansıdı.

NEW YORK(ANKA) --WALL STREET JOURNAL: 2 YIL 2 AYINI CEZAEVİNDE GEÇİRDİ, DÖRT KİTAP YAZDI

Wall Street Journal, Ergenekon davasında mahkemenin yaptığı suç duyurusu üzerine 6 Ocak 2012′de tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un 2 yıl 2 ayını Silivri Cezaevi'nde geçirdiğine dikkat çektiği haberinde "6 yıl 2 ay süren soruşturma ve dava sürecinde 321 duruşmanın görüldüğü 5 Ağustos 2013′te tamamlanan Ergenekon davasında Başbuğ, müebbet hapis cezasına çarptırıldı" deniliyor.

Bu arada, haberde Başbuğ cezaevinde kaldığı süre içerisinde, "20. Yüzyılın En Büyük Lideri Atatürk", "20. Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal", "Terör Örgütlerinin Sonu" ve "Suçlamalara Karşı Gerçekler" adıyla 4 kitap yazdığına dikkat çekiliyor.

BBC: MAHKEME, BİREYSEL ÖZGÜRLÜĞÜNİN İHLAL EDİLDİĞİNE HÜKMETMİŞTİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC de, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için tahliye kararı verdiğini duyururken "Anayasa Mahkemesi Başbuğ'un yargılaması sırasında bireysel özgürlüğü ve haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti" dedi.

Başbuğ'un Avukatı İlkay Sezer'in açıklamasına yer veren BBC,İlker Başbuğ'un 6 Ocak 2012'de tutuklandığını anımsattı. (ANKA)

En Çok Aranan Haberler